NUMEROLOGIJA: Napoved za oktober

Pa je prišlo. Olajšanje! Oktober je prva sapica leta 2019. Kaj smo postorili do sedaj?
Oktober je mesec odločitev. (foto: pexels.com)
Oktober je mesec odločitev. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Prvi oktober je bil takojšen udarni začetek, saj smo našteli v izračunu sama števila 1, dan pa je imel vrednost števila 4. Torej ideje, novi temelji in delo že takoj na začetku. Mesečna vrednost oktobra je število 3.

Ideje so prve. Končno so na vidiku menjave energije, navdihov in volje. Kot bi nas nekaj prestavilo in nas na novo pognalo naprej. Želja, da si postavimo cilje in nekaj spremenimo, bo zelo močna. Treba pa je vedeti, da če nismo pospravili navlake že do konca septembra, bomo imeli za postoriti še marsikaj. Pa nič zato. Mogoče bo marsikomu v pomoč tudi naveličanost in vrtenje v krogih in bo enostavno odrezal nekatere ljudi ali pa nekatere navade. Navada je nekaj, kar pride s ponavljanjem. Kaj ves čas ponavljamo?

V tem mesecu bodo do izraza prišli ponos, trma in nepopustljivost. To za odnose ne bo dobro. Za tiste, ki pa čutite utesnjenost, pa bo zelo dobrodošlo, saj bo vaša potreba po novi obliki osebne svobode bistveno večja in tudi ideje, kaj bi želeli narediti s prostim časom.

Oktober je mesec, ko se moramo postaviti na noge in si začrtati nove temelje. Rahli občutki panike, da se je izjalovilo, kar smo načrtovali, bodo sicer prisotni ves čas. Ko pa bomo sprejeli neko odločitev, kam od tu naprej, bo vse steklo dokaj hitro. Vse, kar bomo posejali v tem mesecu, bo imelo možnost zrasti in obroditi v letu 2019. Torej, pazljivo izbirajte semena. Ne zaletavajte se, pretehtajte ideje in potem se za nekaj odločite. Nizanje idej je sicer dobrodošlo, vendar se lahko že v naslednjem mesecu pokaže kot frustracija neuspeha, če ne boste vsaj pri eni ideji zavihali rokavov. Mencanja na mestu je konec.

Kombinacija števil 1 in 3 je vedno udarna in ustvarjalna. Nekakšna lahkotnost se pojavi in včasih meljemo in meljemo, v prepričanju, da bo cilj z lahkoto dosežen. Močna volja, ki jo opremimo s čustvenim navdušenjem, ima vsekakor najboljše temelje. Bodite zvesti samim sebi in poglejte na stare probleme z novim pogledom. Naredite si načrt, kako boste uvajali neke nove navade.

Verjemite vase! Verjemite, da to, kar ste želeli, lahko dosežete. Bodite strpni. Ne dopustite, da vas nekdo, ki mu vaš navdih ni všeč, takoj zamori z ugovori. Sledite srcu in v odnosih postavite jasno mejo.

V tem mesecu nastopi tudi hrepenenje po novem partnerstvu. Za tiste, ki so nek odnos končali pred kratkim, pa bo bolje, da najprej zadihajo in se ne vržejo takoj v nove avanture. Tudi stara partnerstva se lahko osvežijo z novo preobleko, čeprav bo večja nevarnost konflikta, pa je ravno oktober tisti mesec, ko se vprašamo, kaj nam je všeč? Kaj mi prinaša radost? S čim sem srečen? Se lahko zahvalim, da imam dobrega življenjskega sopotnika? Ga sploh še opazim? Bodite koketni, pomislite, kje se je vse začelo in pripravite partnerju kakšno ljubeznivo presenečenje. Ne zapravljajte energije za večna pogrevanja tem iz preteklosti. Odnosi bodo tema marsikoga, saj bomo imeli potrebo postaviti meje, ki bodo v skladu z našimi osebnimi centri moči. Meja spoštovanja, osebnega dostojanstva, meja ponosa, meja trmoglavosti in vztrajanja na okopih. Cenite se. Dvignite pogled in zravnajte hrbtenico.

Ustvarjalni smo lahko tudi v osebnem izgledu. Bodite drzni, zamenjajte barve. Barva oktobra je rumena. Paleta seže do oranžne in rdeče. Upajte si! Bodite kreativni!

Vsi napotki so dokaj borbeni, kajne? Pomembno je, da v duhu celega leta in števila 11, tvegamo tudi pogled nase in se vprašamo, zakaj nekaj dopuščamo že tako dolgo in zakaj pristajamo na kompromise, ki nas utesnjujejo? Mogoče smo izčrpani zaradi tega in nimamo moči za novo borbenost. Inventura je bila na programu v mesecu septembru. Od nedelje naprej pa vstopamo v čisto energijo oktobra in zato te dni razmišljajte, sanjajte, dokončajte začete projekte ali pa nekaj, kar ste prenašali na ramenih in ni nikakor zaživelo.

Življenje je kot vlak. Naša osebna moč, razum, navdihi, strast in samospoštovanje, so lokomotiva. S seboj vozimo ljudi, navade, preteklost, dogodke… Kadar lokomotive ne vzdržujemo in je bremen preveč, obstojimo na mestu. Prva naloga je, da odvržemo odvečni tovor. Kaj je vaš odvečni tovor, zaradi katerega stojite na mestu? Kje razsipavate z energijo, v upanju, da boste nekako že speljali po hribu navzgor? Kdaj ste dovolili, da vam drugi natovarjajo vaše vagone? Naj se vaša igra začne.

Ne pozabite na ravno hrbtenico, notranji glas, ki vam služi, čeprav ga včasih ne upoštevate in ustvarjalni optimizem. Speljite s postaje!
Lep mesec vam želim.

Blanka Pušnik
Via3Vita, Društvo za razvoj osebnih potencialov in komunikacijskih veščin
Tel: 041 256 802, E-mail: via3vita@gmail.com

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

HPV povzroča tudi raka anusa. Sranje!

Še vedno premalo vemo o samih HPV virusih in njihovem p...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Klopov nadpovprečno veliko, predvsem v prestolnici

Neuradni rezultati monitoringa klopov kažejo, da je let...

Metka Klevišar: Kako sem se znašla sama?

Včeraj mi je nekdo postavil to vprašanje. Ali pogrešam ...

Vlada krči javna sredstva za pisano slovensko besedo

Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospod...

Revmatoidni artritis: kako se znebiti prvih znakov?

Revmatoidni artritis je avtoimuna bolezen brez pojasnje...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.