Recept za svinjska rebrca v čebulni omaki:
1 kg svinjskih reber
2 dag masti
3 velike čebule
1/2 l vode ( lahko tudi čista juha ali malo vina)
2 žlički kumine
sol in poper
Rebrca pred pečenjem razrežemo po širini. V večji ponvi segrejemo mast in meso hrustljavo in rjavo popečemo na obeh straneh. Čebulo olupimo in jo narežemo na obročke. V masti, ki je ostala od pečenja mesa, čebulne obročke svetlo rumeno popečemo.
Zalijemo z vodo, juho ali vinom, dodamo še sol, poper in kumino. Omako razmastimo, damo vanjo rebrca in še malo pokuhamo. Svinjska rebrca v čebulni omaki postrežemo s pire krompirjem ali z rdečim zeljem.
PREBERITE TUDI: Recept: Bosanski lonec
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.