Najboljša novica za vse, ki želijo shujšati!

Aktualno > Zanimivosti | piše: K.Z. | 1.5.2014
Če ste med tistimi, ki se borijo z odvečnimi kilogrami, potem vas bo ta novica zelo razveselila. Strokovnjaki so namreč ugotovili, kaj je tisto, kar učinkovito preprečuje nalaganje odvečnih kilogramov.
Kemijske spojine v sadju in zelenjavi preprečujejo debelost. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kemijske spojine v sadju in zelenjavi preprečujejo debelost. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Strokovnjaki so v svoji študiji ugotovili, da so kemične spojine v dietetičnih vlaknih ključnega pomena za ohranjanje vitkosti. V svoj organizem jih vnesemo dovolj, če redno jemo veliko sadja in zelenjave. Te so odgovorne, da možganom pošljejo signal, da smo siti in občutek lakote izgine. Več sadja in zelenjave pojemo, hitreje bomo siti, manjkrat se bo oglašal želodec. Posledično se uravna želja po apetitu in želodec se ne oglaša več prepogosto.

A z leti smo zdravo prehrano vse bolj zamenjali s hitro hrano, s hrano, ki vsebuje veliko ogljikovih hidratov, maščob, soli in sladkorja. To pa je povzročilo, da se v organizmu proizvaja vse manj teh kemijskih spojin, ki zagotavljajo občutek sitosti. Prav zaradi tega pa je debelost med ljudmi v porastu.

»Trudimo se, da bi naredili zdravilo ali prehranski dodatek, ki bi vseboval dovolj teh kemijskih spojin, ki se nahajajo v sadju in zelenjavi. S tem bi uspešno preprečili debelost. A izdelek mora hkrati biti tudi zdrav za naše telo,« je povedal profesor Gary Frost iz univerze v Londonu.

Do takrat pa nasveti strokovnjakov za ohranjanje zdrave telesne teže ostajajo enaki: čim več sadja in zelenjave!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (13. - 19. 10. 2025)?

Ves čas boste z energijo Sonca v tehtnici pravi diploma...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Ne zavrzite je, tako koristna je kavna usedlina!

Ne boste verjeli, da je kavna usedlina lahko tako učink...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Novo življenje: 7 majhnih, a pomembnih sprememb

Včasih so za to, da spremenimo svoje življenje, dovolj ...

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.