Namig: Katere barve so modne to jesen in zimo?

Moj čas > Moda | piše: Tina Martinec Selan | 26.11.2019
Ko se odločamo za nakup novega kosa oblačila, ne moremo mimo modnih trendov. Trgovine nam namreč vsak letni čas ponudijo veliko izbiro, ki pa je skoraj v celoti – sploh če gledamo s stališča barv – podrejena temu, katere barve in odtenki so modni v tem trenutku. Če poznamo svojo garderobo, svoj okus in to, katere barve nam pristajajo, se v veliki izbiri lažje odločimo za nakup, ki se bo lepo in smiselno vključil v našo garderobo.
Kaj je modno to jesen in zimo? (foto: freeimages.com)
Kaj je modno to jesen in zimo? (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Nevtralne barve
Nevtralne barve so osnovne barve, na katerih gradimo svojo garderobo in so običajno manj vpadljive ali opazne. To jim omogoča, da se zelo lepo kombinirajo s številnimi živahnejšimi barvami, s katerimi popestrimo svoj videz. Nevtralne barve letošnje zime so temno modra, siva, mlečno bela, olivno zelena in seveda črna. Črna je vedno prisotna na policah trgovin, saj velja za tisto barvo, s katero ne moremo zgrešiti. Čeprav je črna elegantna in hvaležna barva, pa je včasih lahko malce dolgočasno, če svojo garderobo gradimo izključno na njej. Dobra alternativa črni je tako temno modra, ki poseduje enako temnost in eleganco kot črna, je pa včasih obrazu prijaznejša, saj nas ne naredi tako bledih. Siva je prav tako odlična nevtralna barva, ki se lepo kombinira tako s črno kot temno modro, zelo lepo pa gre skupaj tudi z belo, živahnejšimi barvami ali nežnimi pastelnimi odtenki. Olivno zelena pa je barva narave v jesenskem času in ker je to topel odtenek zelene, zelo lepo pristaja vsem z zlatimi ali rdečkastimi toni v laseh.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

And suddenly it felt like Fall. Bring on the Merlot. #sixtyoversixtystyle

A post shared by Brenda Kinsel (@brendakinsel) on

Gorčično rumena in rjavi odtenki
Naslednji zelo velik barvni trend letošnje zime je gorčično rumena, v kateri najdemo številne pletenine, bluze, obleke, pa tudi dodatke, kot so šali in torbice. Gorčično rumena ponovno zelo pristaja vsem z zlatimi ali rdečimi odtenki las. Zelo lepo se kombinira tako s črno kot temno modro, pa tudi z vsemi odtenki rjave, ki so letos izredno modni. Pri rjavi barvi moramo biti nekoliko previdni, saj ne velja za formalno barvo – če se torej odločamo za svečano oblačilo, moško obleko ali kostim, je bolje, da ne izberemo rjave. V rjavih tonih so tudi potiski in vzorci, ki spominjajo na živalski kožuh, npr. tigrasti vzorci, leopardji vzorci, zebrasti vzorci v rjavih tonih in podobno. Ker so precej vpadljivi, je najlepše, če sestavimo oblačilno kombinacijo tako, da bo en kos v živalskem vzorcu, ostali kosi pa naj mu dajo prednost v tem smislu, da so preprosti in nevtralnih barv.

Temno zelena in petrolejska barva
Novost letošnje zime so temno zeleni odtenki, ki spominjajo na globoke barve gozda ali kakšno globoko jezero. V enako kategorijo spada tudi petrolejska barva, ki je nekje med modro in zeleno ter čudovito pristaja prav vsem ljudem, ne glede na njihovo barvo las ali oči. Temno zelena in petrolejska sta lahko tudi zelo elegantni in formalni barvi ter sta odlična izbira takrat, ko bi radi oblekli nekaj temnega, a ne bi bili radi v črni ali modri. Zeleni in modri odtenki pomirjajo in nam dajejo občutek harmonije, zato kar posezite po njih, čudovito se kombinirajo s številnimi drugimi barvami.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Ihr Lieben, ❤️❤️❤️ wünsche Euch einen guten Wochenstart in einem Leorock und langem Blazer. Ein idealer Look wenn es etwas formal und dennoch lässig aussehen soll. ❤️ Midi leo skirt with a long jacket. Ideal for a business look. Wish you a good start into the new week. ❤️❤️❤️ . #werbung #formallookwithatwist #businesscasual #businesslook #businessoutfit #businesswomen #midiskirt #ganni #leopardskirt #leorock #longjacket #langerblazer #sly010 #tissafontaneda #baglover #elenafashion #skirtstyle #outfitinspiration #outfitinspo #fashioninspo #fashionlooks #fashionoutfit #styleinspo #over40style #fashionover40 #fashionover30 #fashionover50 #instastyling #instastylist

A post shared by Petra Dieners (@lieblingsstil) on

Rožnati odtenki in temno rdeča
V paleti letošnje zime, ki je v precejšnji meri nagnjena k toplim odtenkom, najdemo tudi rožnato in temno rdečo barvo. Rožnata je letos podobna barvi kože, lahko je marelično rožnata ali se celo nagiba k oranžni. Rožnat odtenek, ki ga nosimo ob obrazu, naredi obraz prijazen ter nas zmehča ter je zelo prijazen tudi do morebitnih gub in gubic. Temno rdeča, ki je podobna barvi temnega vina, pa je ponovno zelo elegantna barva, ki nam bo odlično služila tako za dnevne kot tudi večerne priložnosti. Zakaj si ne bi omislili šala, bunde ali zimskega plašča v tem odtenku? Črnega skoraj zagotovo že imate, zdaj pa je odlična priložnost, da v svojo zimsko garderobo vnesete tudi nekaj barv.

Če vas zanima še več, kliknite tukaj

Svetovalka za celostno podobo Tina Martinec Selan pa je za vas dosegljiva tudi na telefonu: 031 802 351 in elektronski pošti: info@odglavedopet.si

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Revmatoidni artritis: kako se znebiti prvih znakov?

Revmatoidni artritis je avtoimuna bolezen brez pojasnje...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Astro napoved: Kaj vas čaka ta teden (15.4. - 21.4.2024)?

Začetek tedna bo obarvan z energijo Sonca v znamenju ov...

BALDRIJAN: zmanjšuje tesnobo, pomirja, lajša bolečine, deluje proti nespečnosti...

Baldrijan (znanstveno Valeriana officinalis), se zaradi...

TELOVADIMO: Vaje za mobilnost in gibljivost (VIDEO)

Dandanes se srečujemo z vse večjo problematiko omejene ...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.