Nikar. S tem, ko testenine splaknete pod vodo, poslabšate njihov okus. Voda odplakne škrob, kar povzroči, da se omaka manj prijema na testenine. Enako se zgodi, če med kuhanjem v vodo dodate olje. Kuharski mojstri odsvetujejo tudi to, saj vpliva na okus ter omako.
Ste tudi vi delali te napake?
Kako pa potem pripraviti testenine, da bodo zares okusne?
Pri kuhanju testenin je pomembno, da je lonec, v katerem se kuhajo, zares dovolj velik in v njem zadostna količina vode. Ravnajte se po pravilu, da za 100 gramov testenin potrebujete liter vode.
Pomembno je tudi, da vodo solite šele takrat, ko ta že zavre, tako boste ohranili škrob v testeninah. Pri soli ne varčujte, kuharji svetujejo, da na pol kilograma testenin dodate žličko in pol soli.
Pri kuhanju naj voda zmerno vre, testenine večkrat premešajte, da se ne bodo zlepile skupaj.
Nikar jih ne razkuhajte. Če so lepljive, je to znak, da so že preveč kuhane. Naj bodo raje čvrste in žvečljive. Takšne odcedite, nikar ne spirajte, stresite nazaj v lonec in dodajte omako. Premešajte, pokrijte in pustite pol minutke. Testenine se bodo z omako lepo prepojile.
Servirajte na krožnik in potresite z aromatičnim parmezanom. Dober tek!
PREBERITE TUDI: Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici