Napaka, ki jo pri kuhanju testenin počnejo mnogi – tudi vi?

Ko so testenine kuhane, jih splaknemo z vodo. Tudi vi to počnete?
	Testenin po kuhanju ne spirajte z vodo. (foto: Freepik.com)
Testenin po kuhanju ne spirajte z vodo. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Nikar. S tem, ko testenine splaknete pod vodo, poslabšate njihov okus. Voda odplakne škrob, kar povzroči, da se omaka manj prijema na testenine. Enako se zgodi, če med kuhanjem v vodo dodate olje. Kuharski mojstri odsvetujejo tudi to, saj vpliva na okus ter omako.

Ste tudi vi delali te napake?

Kako pa potem pripraviti testenine, da bodo zares okusne?
Pri kuhanju testenin je pomembno, da je lonec, v katerem se kuhajo, zares dovolj velik in v njem zadostna količina vode. Ravnajte se po pravilu, da za 100 gramov testenin potrebujete liter vode.

Pomembno je tudi, da vodo solite šele takrat, ko ta že zavre, tako boste ohranili škrob v testeninah. Pri soli ne varčujte, kuharji svetujejo, da na pol kilograma testenin dodate žličko in pol soli.

Pri kuhanju naj voda zmerno vre, testenine večkrat premešajte, da se ne bodo zlepile skupaj.

Nikar jih ne razkuhajte. Če so lepljive, je to znak, da so že preveč kuhane. Naj bodo raje čvrste in žvečljive. Takšne odcedite, nikar ne spirajte, stresite nazaj v lonec in dodajte omako. Premešajte, pokrijte in pustite pol minutke. Testenine se bodo z omako lepo prepojile.

Servirajte na krožnik in potresite z aromatičnim parmezanom. Dober tek!

Preberite tudi: Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Aktivno oglje: Tako koristno ga lahko uporabite

Poznate aktivno oglje? Ga kdaj uporabite? Zares pomaga ...

Najboljši nasveti, s katerimi se boste znebili mravelj

Ste tudi vi v svojem stanovanju opazili četico mravelj?...

Učinkovito in naravno: Domači dezodorant

V toplejših dnevih smo bolj izpostavljeni tudi potenju....

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Znebite se trde kože s sodo bikarbono

Čeprav so stopala med najbolj obremenjenimi deli telesa...

Zdravilni por

Por je zdravilna rastlina, znana iz preteklosti. Za hr...

Naravno in kvalitetno olje za sončenje po receptu naših babic

Naredite sami olje za sončenje, ki ne vsebuje strupenih...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Neverjetno, to se zgodi, če date kurkumo na obraz!

V prispevku najdete recept, ki vas bo zagotovo zelo nav...

Tudi vam visi koža na rokah? Po teh nasvetih vam ne bo več!

V mesecu dni lahko zelo izboljšate videz vaših rok in o...

Enostavne vaje za spomin: 10 minut na dan za bistrejše misli

Z leti se spomin lahko nekoliko oslabi – pozabimo, kam ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.