Naredite sami: Zdravilni kefir

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 15.5.2022
Kefir je eno najmočnejših naravnih živil, ki pomaga ohranjati zdravje, vitalnost in se bori proti številnim boleznim. Bogat je z zdravim bakterijam, uravnava prebavo, pospešuje metabolizem, pomlaja organizem in zvišuje imunsko odpornost.
Kefir lahko pripravite iz surovega kravjega ali kozjega mleka. (Foto: Freepik.com)
Kefir lahko pripravite iz surovega kravjega ali kozjega mleka. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Doma pripravljen kefir je poln zdravih bakterij, vsebuje mnogo probiotikov, veliko več kot jih najdete v jogurtu. Pozitivno vpliva na celo telo, ga zdravi in pomlaja.
 
Če boste redno pili doma pripravljeni kefir, se vam bo zagotovo uredila prebava, občutek napihnjenosti bo izginil, pregnali boste zakisanost organizma in izboljšali počutje.
 
 
Kaj potrebejmo za pripravo domačega kefirja?

Preden se lotite priprave domačega kefirja, boste potrebovali nekaj kefirjevih zrnc. Te lahko kupite v trgovinah z zdravo prehrano, lahko pa povprašate med prijatelji in znanci, če jih kdo ima, saj se ta zrnca s časom pričnejo množiti in tisti, ki doma prideluje svoj kefir, jih lahko podari tudi drugim.

Za pripravo potrebujete dve žlički kefirjevih zrnc, dve skodelici domačega in surovega mleka (če imate možnost izberite kozje mleko), večji steklen kozarec, gazo in cedilo.

V čist steklen kozarec dodajte zrnca, nalijte mleko, premešajte, pokrijte z gazo in pustite na toplem 48 ur.

Nato tekočino precedite in pijte, kefirjeva zrnca pa uporabite naprej.

Popolnoma enostavno lahko pridete do zares zdravilnega napitka!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Po praznikih do zdrave telesne teže: najboljša živila za hujšanje v januarju

Po prazničnih pojedinah, sladkih dobrotah in obilici hr...

Izšla je januarska revija Vzajemnost 2025

Stare hiše so bile zdrave, saj so znali naši predniki s...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Iz Jožičine kuhinje: Išlarji

Posladkajte sebe in svoje najdražje s slastnimi išlarji...

Očistite svoje črevesje z živili, ki jih imate doma

Prebavni sistem igra ključno vlogo pri vašem zdravju in...

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo pos...

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Prazniki brez slabe vesti: kako jesti zdravo v prazničnem času

Praznični čas je za mnoge obdobje veselja, druženja in ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.