Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni dom in ustvari občutek topline in domačnosti. Domača peka ni zgolj priprava hrane, temveč ritual, ki povezuje generacije, obuja spomine in prinaša veselje. Med najbolj priljubljene kvašene dobrote sodijo pustni krofi, potice, mlečni rogljički in različne vrste kruha – od klasičnega belega do polnozrnatega in ajdovega.
Novo dvojno pakiranje kvasa Fala.
Novo dvojno pakiranje kvasa Fala.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ključ do popolne peke je kakovosten kvas, ki zagotavlja, da testo lepo vzhaja in dobi pravo teksturo. Pri izbiri kvasa je pomembno, da je zanesljiv in preverjene kakovosti, saj le tako dosežemo najboljše rezultate.

Peka kot del tradicije

Priprava kruha in drugih kvašenih dobrot ima v slovenski kulinariki dolgo zgodovino. Mnoge družine še vedno prisegajo na domačo peko, saj omogoča popoln nadzor nad sestavinami in prinaša zadovoljstvo ob lastnoročno pripravljenih dobrotah. Med najbolj priljubljene kvašene jedi sodijo pustni krofi, potice, mlečni rogljički in različne vrste kruha – od klasičnega belega do polnozrnatega in ajdovega.

Prav vsaka kvašena dobrota se začne z dobrim kvasom. Ta sestavina je ključna za uspešno vzhajanje testa, saj med fermentacijo sprošča ogljikov dioksid, ki testu daje volumen in nežno, zračno strukturo. Pri izbiri kvasa je pomembno, da je ta kakovosten in zanesljiv, saj le tako zagotavlja optimalne rezultate pri peki.

Umetnost priprave kvašenega testa

Peka kruha je hkrati preprosta in zahtevna – zahteva potrpežljivost in nekaj spretnosti, a je nagrada v obliki dišečega, hrustljavega kruha vredna vsakega truda.

Ključ do uspeha je v pravilnem gnetenju, času vzhajanja in temperaturi peke. Pri kvašenem testu je pomembno, da mu namenimo dovolj časa za razvoj arome in strukture, pri čemer nam kakovosten kvas zagotavlja zanesljivost in dosledne rezultate.

Zanesljiv partner pri peki – kvas Fala

Domačih kvašenih dobrot in kruha si zagotovo ne moremo predstavljati brez svežega ali suhega kvasa Fala, ki se že več kot sto let uporablja v domačih in profesionalnih pekarnah. Odlikujejo ga brezhibna kakovost, zanesljivo delovanje in tradicija, ki jo cenijo tako izkušeni kot začetni peki.

Novo dvojno pakiranje Fala kock, ki omogoča ugodnejši nakup te nepogrešljive sestavine za pripravo mehkega in okusnega peciva, je na voljo pred pustom in nato pred večjimi prazniki v vseh bolje založenih trgovinah. Ne glede na to, ali pripravljate pustne krofe, potico ali domač kruh, je Fala kvas zanesljiv partner vsake kuhinje, saj ga odlikujejo brezhibna kakovost in delovanje ter več kot stoletna tradicija.

Vse to so razlogi, da premium kvas Fala tako profesionalni kot domači peki že vrsto let nagrajujejo z izjemno zvestobo, ko se odločajo za peko kvašenih dobrot.

 Promocijsko sporočilo

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

kvas Fala peka
Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.