Navdušeni nad 'Moja leta aktivnim oddihom za seniorje'

Petdnevno sproščeno druženje, razvajanje v bazenskem kompleksu in wellness spa centru Thermane Laško ter številne aktivnosti so skupino seniorjev, ki se prišli vsak iz svojega konca in se prvič srečali, spremenile v prijatelje.
V Thermani Laško je potekalo prvo druženje bralcev portala Moja leta.
V Thermani Laško je potekalo prvo druženje bralcev portala Moja leta.
V Thermani Laško je potekalo prvo druženje bralcev portala Moja leta. V Thermani Laško je potekalo prvo druženje bralcev portala Moja leta.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

V čudovitem ambientu Hotela Thermana Park Laško****Superior smo se začeli zbirati v nedeljo popoldne. Spoznavni večer smo otvorili s predstavitvijo pestrega programa in udeležencev. Naše prvo druženje je razkrilo, da smo se zbrali iz vse Slovenije in slišali smo marsikatero zanimivo, pa tudi ganljivo življenjsko zgodbo.


Ponedeljkovo jutro smo po odličnem zajtrku pričeli z dihalnimi vajami pod vodstvom indijskega joga mojstra Pratheepa v telovadnici Spa centra.

 

Po sproščanju v bazenih je pozno popoldne spet napočil čas za skupne aktivnosti. Prisluhnili smo predavanju o čebeljih pridelkih in apiterapiji ter bili priča prikazu lectarstva v organizaciji čebelarstva Šolar, ki prihaja iz lokalnega okolja. Čas smo si vzeli tudi za degustacijo sladkih medenih dobrot in se, tisti, ki smo to želeli, oborožili še z zdravilnimi izdelki za domov.

 

 

Dan smo zaokrožili z družabnim večerom v kavarni hotela. Najprej smo odigrali nekaj partij binga, potem pa prisluhnili glasbi v živo in nadaljevali s spoznavanjem. No, nekateri so se pa tudi zavrteli v ritmu.



V torek smo imeli v načrtu pohod na Hum, a smo se zaradi neugodnih vremenskih razmer raje odločili za sprehod po okolici. Niti vreme ni moglo pokvariti naše dobre volje!



Popoldne pa je sledil še voden ogled mesta Laško z vodičem Tomažem čez mostove Savinje in ogled nove Laške hiše ter degustacija lokalnih dobrot. Veseli smo, da smo bolje spoznali ta čudovit zdraviliški in pivovarski kraj z zelo bogato tradicijo.

 

Sredino dopoldne smo izkoristili za ogled energijskih točk v Zdraviliškem parku. Od našega animatorja Matica smo izvedeli, da je te energijske točke našel in izmeril poznan radiestezist Jože Munih, in sicer je bilo odkritih šest energijskih točk in poseben energijski krog. Energijske točke označujejo prodni kamni, ki izboljšujejo pretok energije v prostor in pomagajo, da se znova povežemo z naravo in se napolnimo z energijo. Kot pravijo domačini, vpliv energijskih točk še poveča pitje termalne vode Laško. Več o zdravilni termalni vodi Laško nam je na večernem predavanju predstavil gospod Tomaž Majcen.

 

Četrtkova delavnica "Naša drža in vaje za ravnotežje" s fizioterapevtko Ano nas je opomnila na pomen rednega gibanja. Skupaj smo izvajali preproste vaje za ravnotežje in gibljivost in tako skušali dodati še nekaj kamenčkov v mozaik našega zdravja. Izvedeli smo tudi, da ne obstaja kaj takega kot je 'najbolj pomembnih 5 vaj za zdravje', temveč mora, da bi bila kar najbolj učinkovita, vadba biti raznolika, nameniti pa bi ji morali vsaj pol ure dnevno.



Popoldne smo spet uživali v individualnem kopanju, druženju in razgibavanju v termalnem centru. Nekateri smo si privoščili masažo, drugi odlično kosilo in kavico, spet tretji pa so šli dežju navkljub na sprehod. Tudi pod dežnikom je lepo in svež zrak je prav gotovo dobrina, ki se ji ne gre odrečti.


Zadnji skupni večer je bil čustven in edinstven. Še zadnjič smo sproščeno pokramljali z našimi novimi prijatelji, si izmenjali kontakte in si obljubili, da se kmalu spet srečamo.


V petek je bil čas za še zadnji skok v bazene in kavico v slovo od prijateljev.

Hvala vsem udeležencem Moja leta aktivnega oddiha za seniorje za odlično družbo, prešerno voljo in neverjetno pozitivno energijo, našim gostiteljem Thermani Laško pa za gostoljubje ter nepozabnih pet dni razvajanja.

 

Udeleženci Moja leta aktivnega oddiha so v spomin prejeli tudi lepa darila pozornsoti, in sicer Darilni paket Body care ali Men sensitive Kozmetike Afrodita ter zeliščni čaj Odpornost z ameriškim slamnikom in žajbljem 1001 CVET.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

Ambasadorka MojaLeta ocenila hotel Floramare: "Vstopila sem preplavljena s čustvi"

Na portalu Moja leta.si so mi zaupali, da grem v nov ho...

MojaLeta darila prejmejo …

Prijave v program MojaLeta darila se iz meseca v mesec ...

Nepozaben oddih v Termah Šmarješke Toplice

Februarja in marca spet Šmarješki tedni zvestobe!

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

Prostovoljska akcija: Dan za spremembe

Slovenska filantropija to soboto, 6. aprila 2024, organ...

MojaLeta darilo – nagrajenke meseca marca

V preteklem mesecu ste se potegovali za tri prekrasna d...

Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike

Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prines...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.