Vodnik za odkrivanje spominov prejšnjih življenj

Moji odnosi > Psihologija | piše: Mirela Smajić | 12.2.2020
Naša pretekla življenja niso nekaj, kar je bilo in je minilo. So živeč del naše večje osebnosti. Že samo zavedanje tega nam lahko spremeni življenje. Resničnost lahko vidimo na nov, širši način; smrti se ne bojimo. In veliko več razumemo o sebi, svojih odnosih in sedanjem življenju.
Odkrivanje preteklih življenj je, kot bi ugotovili, da živimo v graščini, čeprav smo vedno mislili, da smo zaprti v majhnem stanovanju. (foto: freepik.com)
Odkrivanje preteklih življenj je, kot bi ugotovili, da živimo v graščini, čeprav smo vedno mislili, da smo zaprti v majhnem stanovanju. (foto: freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

"Po vseh izkušnjah številnih svojih prejšnjih življenj Atasha ve, Po vseh izkušnjah številnih svojih prejšnjih življenj Atasha ve, kakšne pozitivne učinke lahko ima regresija." Daily Express

Knjiga nam bo dala odgovore na vprašanja: Kakšne so koristi zavedanja o preteklih življenjih? Kaj je regresija in kako deluje?Naučili se bomo vaj za pomoč pri odkrivanju preteklih življenj in spoznali:- osupljive primere natančnih otroških spominov na pretekla življenja in, - skrivnostne sledi prejšnjih življenj, kot so priljubljeni kraji, sposobnosti in najdragocenejše imetje.

Kako odkriti svoja pretekla življenja?

Odkrivanje preteklih življenj je, kot bi ugotovili, da živimo v graščini, čeprav smo vedno mislili, da smo zaprti v majhnem stanovanju. Verjetno smo ves čas slutili, da je nekaj za temi zidovi majhnega stanovanja. Potem smo nekega čarobnega dne našli vrata v graščino. Odprl se nam je cel nov svet.

Kako regresija deluje?

Regresija deluje zato, ker je podzavestni um ogromno skladišče informacij o vseh naših življenjih in izkušnjah. Te informacije niso pasivne, niso kot knjige v knjižnici, za katere se lahko odločimo, ali jih bomo brali ali ne. Zavest je kot večnadstropna zgradba. Vsak dan je zavest povezana z enim od nadstropij. Na vsaki ravni lahko vidimo le tisto, kar je v tem nadstropju. Da ugotovimo, kaj je v drugih nadstropjih, moramo spremeniti raven zavedanja. Regresija nam preskrbi stopnice med nadstropji.

Vedno se začne s tehnikami sproščanja, da upočasnimo možganske valove. V ta namen terapevti govorijo mirno in počasi. Pogosto uporabljajo slike pomirjujočega okolja in fizično sproščanje. Tudi ponavljanje in štetje dobro delujeta. Vendar vse to deluje le, če je oseba pripravljena. Če se nekdo ne želi sprostiti, ga v to nič ne more prisiliti.

Ko se naši možganski valovi upočasnijo, se naša zavest spremeni. Tako se premaknemo na druge ravni.V veličastni strukturi naše psihe so štiri glavne ravni zavesti: beta, alfa, theta in delta. Vsaka ima svojo površinsko, vmesno ali globoko raven. Prehajamo z in na vse te ravni, vsak dan in vsako noč, med hojo, delom, sproščanjem in spanjem.

Štiri glavne stopnje zavesti

Beta: to je vsakdanja zavest. V lahnem stanju beta smo, ko opravljamo rutinska opravila, ki potrebujejo našo pozornost, a niso preveč zahtevna. Srednje stanje beta bi bilo, ko se učimo ali skušamo kaj popraviti. Bolj intenzivno osredotočenje, ko skušamo hiteti v gostem prometu na primer, nas bo preneslo na višjo raven beta. Ta raven lahko prinese tudi občutke stresa ali strahu. Linija beta na EEG-grafikonu je plitka in špičasta kot razburkano morje. 

Alfa: to je bolj sproščeno stanje. V rahlo stanje alfa zdrsnemo zlahka in naravno, kadar sanjarimo, poslušamo glasbo ali strmimo skozi okno. EEG-linija grafikona ima večje in bolj zaokrožene krivulje, ki so videti kot mirno valovanje morja.

Meditacija ali regresija nas popelje na globlje ravni. Ko pridemo do tja, smo pri pristopu do podzavesti. Na tej ravni lahko dostopimo do stvari, ki so normalno skrite pred vsakdanjim umom.

Študije so pokazale, da informacije o preteklih življenjih postanejo dostopne, ko možganski valovi merijo okrog sedem do osem period na sekundo, kar je srednje globoko stanje alfa.

Theta: skozi stanje theta gremo, tik preden zaspimo in v prvih trenutkih, ko se zbudimo. Na tej ravni postanejo dostopna globoka stanja razločnega sanjanja, zamaknjenosti in izkušnje jasnovidnosti.

Delta: stanje v globokem spanju. V tem stanju lahko dostopamo neposredno do višje zavesti in smo lahko tudi izven telesa. Ko se vrnemo na površinske ravni zavesti, imamo sanje, ki prevajajo te izkušnje. Sanje so življenjskega pomena. Ljudje, ki so prikrajšani za sanjanje, doživljajo duševne zlome in na koncu nastopi smrt.Med temi ravnmi zavesti se ves čas premikamo naravno. Tako delovanje je pomembno za naše psihološko in fizično zdravje in dobro počutje.

Vprašanja, ki vam lahko pomagajo obuditi spomine:

1.Ali imate kakšno priljubljeno oblačilo? 

2.Ali vas spominja na kakšen drug čas ali kraj? 

3.Kakšne vrste človek bi lahko nosil tako oblačilo? 

4.Kako se počutite, ko nosite različne dodatke? 

5.Kakšne vrste človek bi radi bili, ko nosite take dodatke? 

6.Če bi lahko nosili, kar vam je všeč, kaj bi izbrali? 

7.Kaj bi oblekli za na maškarado?

Temeljite strokovne raziskave so pokazale, da so otroci pogosto v stiku s svojimi prejšnjimi življenji. 

Do osmega leta otroci odkrito govorijo o svojih spominih na prejšnja življenja. V številnih primerih so bile podrobnosti, ki so jih podali, brez dvoma potrjene.

V otroških sposobnostih, občutkih in v obnašanju je veliko namigov na prejšnja življenja. Igre otrok ne kažejo le na prejšnje življenje, ampak se na tak način tudi zdravijo.Kako priti do namigov iz otroških spominov? S pomočjo vaje, ki jo avtorica predstavi v knjigi.

V knjigi bomo spoznali:

• vajo za odkrivanje posebnih krajev iz prejšnjih življenj in

• vajo sledenja namigom skozi čas.Spretnosti, ki se jih naučimo v preteklih življenjih, se ne izgubijo. Vedno bodo del nas in lahko jih oživimo, če to ustreza naši sedanji poti. 

Kateri so glavni sprožilci spominjanja na pretekla življenja?

Knjiga je le eden izmed številnih drugih, ki jih boste odkrili v knjigi Odkrivanje preteklih življenj.

Knjige so lahko glavni sprožilec spominov na prejšnjaživljenja, ko odpirajo naše notranje horizonte in vrata,za katere nikoli nismo vedeli.Včasih so lahko te knjige tudi del procesa zdravljenja.
Obstajajo različne vrste sprožilcev, ki vzbudijo spomine iz preteklih življenj.

Najobičajnejši sprožilci so filmi, knjige in slike. Kako ravnati z vzroki fizičnih težav iz preteklega življenja? S pomočjo vaje, ki jo avtorica predstavi v knjigi.

Telo je kot knjiga o prejšnjih življenjih. Ko poznamo njen jezik, jo je lahko brati. In ko vemo, kako jo brati, jo lahko tudi pomagamo ponovno napisati. Na tak način lahko zdravimo številne fizične posledice, ki izhajajo iz preteklih življenj.

O avtorici:

Atasha Fyfe je izkušena regresoterapevtka, ki pomaga ljudem, da se spomnijo, kdo so bili v prejšnjih življenjih. V številnih letih dela s klienti je bila priča, kako je povezava s spomini na pretekla življenja rešila težave njenih klientov in obogatila njihovo življenje. V tej knjigi nas uči, kako to vedenje lahko pomaga tudi nam. 

Knjigo Odkrivanje preteklih življenj lahko naročite v prednaročilu z 10 % popustom in brezplačno poštnino na povezavi: https://www.primus.si/odkrivanje-preteklih-zivljenj/

Zbirka PREPROSTO je namenjena hitremu, učinkovitemu in praktičnemu učenju.
Delo na sebi je najtežje začeti, zato nas te knjige spodbujajo k premiku v izkušnjo, ki nas bo naprej usmerila v bolj poglobljeno raziskovanje tistega, kar doživljamo v svoji notranjosti.

Oglejte si še knjigo Meditacija – Spoznajte svoj um, ki je prva iz zbirke Preprosto.

V zbirki izidejo še:

Alan Cohen: Tao in

Shashi Solluna: Tantra.

Morda te zanima tudi:

Bolečino ob slovesu lahko lajša tudi spremljevalka ob koncu življenja

Kakšno je poslanstvo spremljevalke ob koncu življenja, ...

5 nasvetov za uspešno odpravljanje skrbi

Preberite, kako lahko živite brez stresa in skrbi, ki n...

Tašča in snaha: kako izboljšati odnose?

Odnos med snaho in taščo je kompleksen. Kaj lahko obe s...

Fala recept: Paljena rožica s sezamom

Navdušil vas bo recept za okusno paljeno rožico s sezam...

Vas motijo gubice? Rešitev je botoks

Vse več oseb se tudi v Sloveniji odloča za uporabo boto...

Misel za 14. maj

Portal MojaLeta.si vam vsako jutro podarja pozitivno mi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.