Sladoled najpogosteje jemo v poletnih mesecih, pozimi pa niti pomislimo ne nanj. Ampak, strokovnjaki so mnenja, da ga lahko jemo v vseh letnih časih.
Zanimivo je, da prav Skandinavci, ki skozi vse leto nimajo visokih temperatur, pojedo največ sladoleda. Tudi strokovnjaki pravijo, da ni razloga, da ga ne bi jedli pozimi. In slednje nas lahko zaščiti tudi pred boleznimi.
Dokazano je, da sladoled ne povzroča bolečine in vnetja grla, ampak lahko celo lajša te simptome. Strokovnjaki so potrdili, da zaradi tega, ker bi jedli sladoled, nikakor ne moremo zboleti. Sladoled ne škoduje ne prebavi, ne grlu, niti mandljem.
Če vas boli glava, imate vneto grlo, vam lahko sladoled celo koristi, saj lajša bolečine. Katerega boste izbrali, je stvar vašega okusa, še vedno pa so najbolj zaželeni trije: vanilja, jagoda in čokolada.