5 nasvetov za popolno kuhane testenine

Moj čas > Praktični nasveti | piše: Katka Kos | 29.10.2018
Svetovno priznani kuhar zakriva, kakšne napake počnemo pri kuhanju testenin in kako jih pripraviti, da bodo te zares skuhane popolno in okusne. Preberite njegove nasvete.
S pomočjo preprostih trikov si pripravite zares okusne testenine. (foto: pexels.com)
S pomočjo preprostih trikov si pripravite zares okusne testenine. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Imate tudi vi radi testenine? Pa jih znate pripraviti pravilno? Znani kuhar Dario Manca pravi, da kuhanje testenin nikakor ne pomeni, da zavremo vodo in jih stresemo v slani krop. Daleč od tega, pa tudi narobe.

Testenine so za mnoge zares ena najbolj priljubljenih jedi. Hitro jih lahko pripravimo, dodamo omako po izbiri in že imamo kosilo ali večerjo. A kuhanje testenin ne bi smelo biti površno. Če jih boste pripravljali tako, da boste upoštevali nasvete in pravila priznanega avstralskega kuharja, boste šele ugotovili, kako okusne so lahko.

S pomočjo njegovih petih nasvetov bodo vaše testenine zares vrhunske.

Prvi nasvet: Tudi vi daste na krožnik testenine, nato pa čez polijete omako? Napaka. Narediti bi morali ravno obratno, pravi Dario Manca. Kuhane testenine je potrebno stresti v omako, premešati in pustiti nekaj minut, da testenine vpijejo aromo omake.

Drugi nasvet: Da bodo dobro kuhane, jih pustimo minuto ali dve dlje. Kuhar pravi, da ne počnite več tega. Testenine kuhajte toliko minut, kot je potrebno, kot piše v navodilih in niti minute dlje. Testenine bodo ravno pravšnje in se bo proces kuhanja nadaljeval, ko jih boste zmešali v omako in pustili nekaj minut pokrite.

Tretji nasvet: Poznate testenine carbonara? Ta stara italijanska jed je še danes zelo priljubljena, pogosto pa so dodane sestavine, ki jih v originalnem receptu ni. Če želite najboljše testenine carbonara, potem se držite osnovnega recepta in uporabite panceto, jajca, črni poper ter parmezan.

Četrti nasvet: Med kuhanjem okušajte. Ko pripravljate testenine, okušajte omako, nadzorujte kuhanje testenin. Res je, da bo obrok hitro pripravljen, toda če boste med kuhanjem odsotni, ne bo okusen. Kuhanje testenin zahteva celega človeka in okušanje je nujno.

Peti nasvet: Solite takoj. Še preden dodate testenine v vreli krop, naj bo ta slan. Sol se mora stopiti in razpustiti še preden voda zavre. Tako bodo testenine bolj okusne.

Pa dober tek!

Morda te zanima tudi:

Slovenski tradicionalni zajtrk nekoč in danes

Otroci po šolah in vrtcih so se danes razveselili tradi...

Buče blagodejno vplivajo na ledvice, mehur in prostato

V ljudskem zdravilstvu so buče zelo cenjeno živilo, saj...

ŠTEFKINE DOBROTE: Jabolčni zavitek s skuto

Jabolka so zrela in naredimo si slasten jabolčni štrude...

Svetovni dan hrane: Zaupanje v varno in zdravo hrano

Svetovni dan hrane, ki letos poteka pod sloganom “Naša ...

Vitamin B12: Ali veste, kako vpliva na naše telo?

Za naše dobro zdravje in počutje je zelo pomembno, da p...

Odkrijte izjemno čokolado z veliko kakava

Intenziven okus in barva kakava ustvari močan prvi vtis...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.