6 korakov do sijoče steklokeramične plošče

Je tudi vaša steklokeramična plošča umazana, pa bi jo radi očistili brez dragih pripravkov, ki vsebujejo kemikalije? V prispevku najdete odličen nasvet!
	Detergent za posodo in soda bikarbona temeljito očistita kuhalno ploščo. (foto: Freepik.com)
Detergent za posodo in soda bikarbona temeljito očistita kuhalno ploščo. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če imate tudi vi doma steklokeramično ploščo, potem veste, kako trdovratno je lahko čiščenje, še posebej, če kakšna jed skipi in ostane na plošči. Če jo ne čistimo redno po vsakem kuhanju, se ostanki hrane kaj hitro zasušijo in zapečejo, čiščenje pa je nato še bolj trdovratno.

Pri čiščenju nas je vedno strah, da jo bomo poškodovali, obdrgnili, če bomo čistili z vso močjo. Čistila, ki so namenjena čiščenju plošče, pa so največkrat zelo draga, vsebujejo kemikalije.

PREBERITE TUDI: Imate veliko hišnega tekstila? Kaj obdržati in kaj podariti?

Če bi radi očistili vašo ploščo brez strahu, da jo boste obdrgnili in če bi radi privarčevali nekaj denarja, potem se jo lahko lotite po teh šestih korakih. Od umazane plošče do sijoče!

Najprej nalijte v posodo vročo vodo, dodajte detergent za pomivanje posode in naredite peno.

Po steklokeramični plošči posujte sodo bikarbono.

Nato krpo namočite v peno, rahlo ovijte. Naj bo dovolj prepojena s peno, a ne tako, da bi kapljalo od nje. Krpa naj bo dovolj velika, da prekrije celotno ploščo.

Položite jo čez ploščo, na kateri je soda bikarbona, nato pa počakajte 15 minut.

Nato s krpo dobro obrišite ploščo.

Uporabite še papirnate brisače ali čisto in suho krpo, da steklokeramično ploščo obrišete do suhega.

Umazanije ni več!

PREBERITE TUDI: Enostaven trik, ki takoj odišavi stanovanje

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

7 pravil zdravega in srečnega staranja

Tudi starost je lahko čudovit in nezamenljiv del življe...

Razkritje: Oblika penisa je pomembnejša od velikosti!

Po daoistični filozofiji za najboljšo obliko penisa vel...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Trik, s katerim bo perilo spet snežne belo!

Pozabite na kemikalije in na belilo za perilo. Popolnom...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

10 znakov, ki kažejo, da vas oseba izkorišča

Nihče ne želi biti v odnosu izkoriščen – izkoriščanje n...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kako shraniti posamezno sadje in zelenjavo, da bodo zdržali čim dlje?

Sadje in zelenjava najlepše dišita takrat, ko ju prines...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.