Profesor biologije in predstojnik univerze v Chicagu Harold W. Manner trdi, da rak nastane v telesu takrat, ko nam primanjkuje vitamina B17.
»Tisti, ki zbolijo za rakom, morajo najprej vedeti, kaj ta bolezen sploh je. Raziskati morajo svoje zdravje in ugotoviti, zakaj je do tega prišlo,« pojasnjuje dr. Manner.
Kot pravi, se lahko vsak uspešno zaščiti pred to hudo boleznijo že tako, da vsakodnevno poskrbi za zadosten vnos vitamina B17. če ga telo prejema dovolj, ni možnosti, da bi zboleli.
Svetuje še, da v svojo prehrano dodate jedrca marelic, pšenične kalčke, koščice jabolk. Vsa ta živila so izredno bogata z omenjenim vitaminom.
V svoji knjigi Smrt raku opisuje, da je v 90- odstotkih rak ozdravljiv, če pacient prične vnašati zadostno dnevno količino vitamina B17, ali laetrila, kot se tudi imenuje.
Kje najdemo vitamina B17?
V koščicah in semenih sadja: jabolka, marelice, hruške, suhe slive; v kuhani zelenjavi: koruza, fižol, grah; v oreščkih: oreščki makadamije, mandlji, indijski oreščki; jagodičevje: borovnice, aronija, maline, jagode; žitarice: sezam, laneno seme, oves, ječmen, proso. Vitamin B17 najdemo tudi v kvasu in bučah.