Previsok krvni tlak, previsoka raven nevarnega holesterola, zamašene žile, vse to so lahko resna opozorila za naše zdravje. Ko so naše arterije zamašene, jih je zelo težko očistiti. Obstaja pa naravni recept, s katerim si lahko pomagamo in lajšamo težave ožilja in srca. Če teh težav še nimate, je lahko takšna kura v veliko pomoč, da boste tudi v prihodnje imeli zdrave žile in srce.
Za pripravo naravnega pripravka boste potrebovali pet poznanih in zelo zdravilnih živil. To so limona, jabolčni kis, med, ingver in česen. Brez tega ne gre, ta živila naj bodo pogosto na jedilniku. Z njimi pa lahko naredite tudi naravni pripravek, ki bo ščitil vaše srce in ožilje, uravnava krvni tlak in holesterol.
Kako ta živila vplivajo na naše zdravje?
Česen je dokazano zelo zdrav, pomaga čistiti zamašene arterije, znižuje previsok krvni tlak in znižuje raven nevarnega holesterola. Prav tako pa zmanjšuje raven sladkorja v krvi in na tak način pomaga pri hujšanju. Če je raven sladkorja normalna, je tudi naš apetit manjši.
Ingver krepi naš imunski sistem, preprečuje razvoj bolezni srca, ščiti tudi pred rakom. Prav tako pa pripomore, da imamo več energije, uredi prebavo in pomaga tudi pri hujšanju.
Limona uravnava delovanje srca, čisti kri, jo krepi, pomaga k boljši cirkulaciji. Krepi imunski sistem in pomaga tudi pri hujšanju.
Jabolčni kis vsebuje antioksidante, ki odpravljajo strupene toksine iz našega telesa in krvi. Vsebuje vitamine, minerale in encime, ki krepijo telo.
Med je velik borec proti bakterijam, daje telesu energijo, znižuje raven nevarnega holesterola ter preprečuje razvoj srčnih bolezni.
Kako pripraviti zdravi recept?
Potrebovali boste skodelico naribanega ingverja, ena količino sesekljanega česna, limonovega soka in jabolčnega kisa. Sestavine zmešajte skupaj s paličnim mešalnikom, dodajte še dve skodelici medu, dobro zmešajte in nadevajte v steklen kozarec s pokrovom. Zaprite in hranite v hladilniku.
Vsako jutro vzemite dve čajni žlički pripravka, dajte ga v kozarec, dolijte mlačno vodo, dobro premešajte in popijte.
V hladilniku bo zmes obstala dva meseca, kuro pa lahko izvajate, dokler ne pojeste vsega.