Decembrski FALA recept: Zvezdica s čokolado in kokosom

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 13.12.2019
Decembrsko ustvarjanje se lahko dogaja tudi v kuhinji. Presenetite svoje najdražje z okusnim receptom in jim specite zvezdico s čokolado in kokosom.
Zvezdica s čokolado in kokosom (foto: Fala)
Zvezdica s čokolado in kokosom (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala
30 g kislega testa Fala
500 g moke
152 g mleka
90 g kisle smetane
80 g masla
30 g sladkorja
2 jajci
1,5 male žličke soli

Nadev:
400 g mleka
50 g temne čokolade
40 g kokosove moke
3 žlice sladkorja
1 vanilin ali čokoladni puding
1 rumenjak
limonino lupinico

1 jajce za premaz
semena za okras (bučna, lan)

Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k ostalim sestavinam brez masla ter zamešamo testo. Med mešanjem dodajamo zmehčano maslo in mešamo še toliko, da postane testo gladko. Zatem ga pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Puding skuhamo, polovico damo na stran, iz polovice pa pripravimo nadev. V vroč puding vmešamo rumenjak, temno čokolado, limonino lupinico, kokosovo moko in ohladimo.

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo, razrežemo na tri enako težke kose in pustimo počivati nekaj minut. Vse kose spočitega testa razvaljamo in izrežemo enako velike kroge. Prvega položimo na pekač, ga premažemo z nadevom in prekrijemo z drugo plastjo testa, tudi tega namažemo in prekrijemo s tretjo plastjo testa. Na sredino kroga položimo okrogel predmet (manjši kozarec, modelček za krofe, pokrovček ipd.) in od kozarca proti robu razrežemo na šestnajst delov (najprej na štiri, potem vsakega na pol in potem še enkrat vsakega na pol). Vsak izrezan del trikrat zavrtimo okrog osi; vsak par v nasprotni smeri – en del v levo, drugega v desno; konca vsakega para oblikujemo v konico zvezde. Zvezdo premažemo s stepenim jajcem, srednji del pa še dodatno okrasimo s semeni.

Oblikovano zvezdo pustimo na toplem vzhajati, nato jo prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo približno 40 minut na 180 °C.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.