Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponudijo tudi mnoge kulinarične dobrote. Najbolj priljubljena Martinova jed je Martinova gos, mlinci in dušeno rdeče zelje. Tokrat vam predstavljamo recept za juho iz rdečega zelja.
Dela martinove pojedine je tudi juha iz rdečega zelja, poleg ostalih dobrot. (Foto: Karmen Valant)
Dela martinove pojedine je tudi juha iz rdečega zelja, poleg ostalih dobrot. (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za Martinovo postrežemo tudi Martinovo  juho, ki jo pripravimo iz rdečega zelja.

Potrebujemo:

1/2 žlice svinjske masti
1 čebula
3 stroki česna
1 manjša glava rdečega zelja
1/2 skodelice rdečega vina
1 žlička mlete kumine
1 l zelenjavne jušne osnove
1 žlica paradižnikove mezge
ščepec timijana
sol in poper
1 lovorov list

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, česen olupimo in stremo. Rdeče zelje očistimo in grobo narežemo. V ponvi segrejemo svinjsko mast in na njej popražimo sesekljano čebulo in česen.

Ko zadiši, dodamo narezano zelje, ga začinimo z mleto kumino in prilijemo vino. Pokrijemo in počasi dušimo 10 minut. Nato prilijemo jušno osnovo, paradižnikovo mezgo, poper, timijan in lovorov list.

Premešamo, pokrijemo in počasi kuhamo 20 minut. Preden juho serviramo, jo po okusu solimo in dodamo žlico kisle smetane.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Sveti Martin Martinovanje Martinova pojedina Recepti
Morda te zanima tudi:

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jagode v čokoladi

"Jagode in čokolada, ne razmišljaj, ko si mlada, srce n...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.