Martinovo pojedino lahko popestrimo tudi z rdečim zeljem s kostanjem.
2 kg rdečega zelja
slan krop
10 dag olja
3 dag sladkorja
4 dag moke
sol, kumina
1 čebula
kis
čista goveja ali kurja juha
1/4 kg kostanja
10 dag sladkorja za karameliziranje kostanja
PREBERITE TUDI: Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca
Rdeče zelje očistimo, operemo in zrežemo na tanke rezance. Na olju zarumenimo sladkor in ko se razpusti, mu dodamo drobno sesekljano čebulo, nato dodamo moko in vse skupaj malo popražimo.
V ponev nato dodamo narezano sladko zelje, kumino, sol in malo domačega jabolčnega kisa. Vse skupaj počasi dušimo, po potrebi dolivamo čisto kostno ali govejo juho.
Kostanj skuhamo, olupimo, pretlačimo in ga stresemo k zelju. Nekaj kostanjev spečemo, olupimo in povaljamo v karameli. Preden jed ponudimo, ga obložimo s kostanji, ki smo jih povaljali v karamelu.
PREBERITE TUDI: Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.