Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen obrok, tik pred koncem pečenja jo obilno potresemo z naribanim sirom in še malo zapečemo.
Krompirjeva musaka (Foto: Karmen Valant)
Krompirjeva musaka (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

700 g krompirja
550 g mletega mesa
250 g svežega paradižnika ali 20 g paradižnikove mezge
40 g riža
40 g moke
2 dl mleka
1 jajce
30 g naribanega sira
mleta rdeča paprika
poper, sol
peteršilj

PREBERITE TUDI: Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Za pripravo klasične krompirjeve musake bomo potrebovali približno 1 uro in 30 minut. Najprej čebulo drobno sesekljamo in jo pražimo na olju. Dodamo mleto meso, ga popražimo, solimo in popramo. Dodamo polovico narezanega paradižnika in sesekljan peteršilj. Vse skupaj malo pokuhamo, medtem olupimo krompir in ga narežemo na kolobarje. Na hitro ga popražimo na olju.

Lotimo se sestavljanja klasične krompirjeve musake. V namaščen pekač najprej položimo 1/3 na kolobarje narezanega krompirja, ga pokrijemo s polovico popraženega mesa in prekrijemo z drugo tretjino krompirja. Krompir prekrijemo s preostalim mesom in nato čez položimo še zadnjo tretjino krompirja. Po vrhu položimo plast tankih paradižnikovih kolesc. Prilijemo malo vroče vode in za približno 1 uro postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj C.

Ko je musaka skoraj pečena, jo prelijemo z razžvrkljanim jajcem, mlekom in moko. Po želji lahko dodamo tudi kislo smetano. Potresemo z naribanim sirom in še za nekaj minut postavimo v pečico. Na enak način lahko pripravimo tudi musako s krompirjevim pirejem. Pri tem receptu damo med dve plasti mletega mesa krompirjev pire.

PREBERITE TUDI: Recept: Bosanski lonec

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Krompirjeva musaka Jedi za kosilo Recept
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo boži...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo pos...

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.