Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen obrok, tik pred koncem pečenja jo obilno potresemo z naribanim sirom in še malo zapečemo.
Krompirjeva musaka (Foto: Karmen Valant)
Krompirjeva musaka (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

700 g krompirja
550 g mletega mesa
250 g svežega paradižnika ali 20 g paradižnikove mezge
40 g riža
40 g moke
2 dl mleka
1 jajce
30 g naribanega sira
mleta rdeča paprika
poper, sol
peteršilj

Preberite tudi: Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Za pripravo klasične krompirjeve musake bomo potrebovali približno 1 uro in 30 minut. Najprej čebulo drobno sesekljamo in jo pražimo na olju. Dodamo mleto meso, ga popražimo, solimo in popramo. Dodamo polovico narezanega paradižnika in sesekljan peteršilj. Vse skupaj malo pokuhamo, medtem olupimo krompir in ga narežemo na kolobarje. Na hitro ga popražimo na olju.

Lotimo se sestavljanja klasične krompirjeve musake. V namaščen pekač najprej položimo 1/3 na kolobarje narezanega krompirja, ga pokrijemo s polovico popraženega mesa in prekrijemo z drugo tretjino krompirja. Krompir prekrijemo s preostalim mesom in nato čez položimo še zadnjo tretjino krompirja. Po vrhu položimo plast tankih paradižnikovih kolesc. Prilijemo malo vroče vode in za približno 1 uro postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj C.

Ko je musaka skoraj pečena, jo prelijemo z razžvrkljanim jajcem, mlekom in moko. Po želji lahko dodamo tudi kislo smetano. Potresemo z naribanim sirom in še za nekaj minut postavimo v pečico. Na enak način lahko pripravimo tudi musako s krompirjevim pirejem. Pri tem receptu damo med dve plasti mletega mesa krompirjev pire.

Preberite tudi: Recept: Bosanski lonec

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Krompirjeva musaka Jedi za kosilo Recept
Morda te zanima tudi:

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Iz Jožičine kuhinje: Polpete iz mesa in bučk

Odličen recept za zelenjavno-mesne polpete, ki prihaja ...

Iz Jožičine kuhinje: Jagode v čokoladi

"Jagode in čokolada, ne razmišljaj, ko si mlada, srce n...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Segedin – kako skuhamo najboljši golaž s kislim zeljem (+odlični recepti)?

Segedin je okusna mesna enolončnica, ki jo pripravimo s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.