Enostaven trik, s katerim bo jajce na oko popolno!

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: M. L. | 12.10.2023
Imate tudi vi radi jajce na oko, pa vam ta jed ne uspe najbolje? V prispevku boste našli enostavno rešitev, da bo jajce na oko zapečeno tako kot mora biti! Preverite sami!
	S preprostim trikom ocvrite popolno jajce na oko. (foto: Freepik.com)
S preprostim trikom ocvrite popolno jajce na oko. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Četudi je jajce na oko zelo enostavna jed, se mnogi soočamo z enako težavo. Jajce je spodaj zapečeno, zgoraj pa še skoraj surovo. Kako torej narediti to jed popolno, brez, da bi se rumenjak razlil?

Kot boste videli v video prispevku, je to zelo enostavno lahko rešiti s pokrovko. Kuharica L. V. Anderson pojasnjuje, da lahko s pomočjo manjše pokrovke ocvrete popolno jed. Najprej vlijte olje v ponev, ko bo dovolj segreto, vanj ubijte jajce in pokrijte z manjšo pokrovko. Odstavite, ko bo tudi zgornji del beljaka lepo pečen. Če imate radi bolj mehko jed, jo postrezite. Če pa imate radi, da je jajce hrustljavo zapečeno, odkrijte pokrovko in še malce popecite.

Kuharica opozarja še, da jajce vedno pecite na srednji temperaturi in ne na visoki, saj boste tako preprečili, da bi se na spodnjem delu prehitro zapeklo in prismodilo.
Če imate radi, da je rumenjak tekoč, potem jed hitro postrezite, če pa imate raje, da je pečen tudi rumenjak, jed pustite pokrito še nekaj minut potem, ko ste jo odstavili s štedilnika.
Vir videa: You Tube

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Naredite sami: Šampon za lase

Sami lahko naredite zelo učinkovit šampon za lase, ki j...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Pomivalni stroj: Vzroki, zaradi katerih posoda ni dobro pomita

Vzrokov, da pomivalni stroj ne pomije dobro posode, je ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Naravni pripravek, ki zares odpravlja madeže in starostne pege!

Poznali in znali so ga uporabljati že stari Rimljani in...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična zvezda: Kako izbrati kakovostno in zdravo rastlino?

Upoštevajte teh nekaj nasvetov, pa boste letos zagotovo...

5 nasvetov, kako odmašiti nos in očistiti sinuse

Imate težave z zamašenimi sinusi in nosom? Kako si lahk...

Varno nakupovanje v spletnih trgovinah: kako se zaščititi in brezskrbno kupovati od doma

Spletno nakupovanje je postalo del našega vsakdana — na...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Kaj se zgodi, če na tešče pijemo vodo z medom?

Ko boste prebrali, kakšne rezultate prinaša ta zdraviln...

Odličen spanec: Zvečer naredite te preproste telesne vaje

Pred spanjem se zibljite sem ter tja, vse počnite počaa...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.