Enostaven trik, s katerim bo jajce na oko popolno!

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: M. L. | 12.10.2023
Imate tudi vi radi jajce na oko, pa vam ta jed ne uspe najbolje? V prispevku boste našli enostavno rešitev, da bo jajce na oko zapečeno tako kot mora biti! Preverite sami!
	S preprostim trikom ocvrite popolno jajce na oko. (foto: Freepik.com)
S preprostim trikom ocvrite popolno jajce na oko. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Četudi je jajce na oko zelo enostavna jed, se mnogi soočamo z enako težavo. Jajce je spodaj zapečeno, zgoraj pa še skoraj surovo. Kako torej narediti to jed popolno, brez, da bi se rumenjak razlil?

Kot boste videli v video prispevku, je to zelo enostavno lahko rešiti s pokrovko. Kuharica L. V. Anderson pojasnjuje, da lahko s pomočjo manjše pokrovke ocvrete popolno jed. Najprej vlijte olje v ponev, ko bo dovolj segreto, vanj ubijte jajce in pokrijte z manjšo pokrovko. Odstavite, ko bo tudi zgornji del beljaka lepo pečen. Če imate radi bolj mehko jed, jo postrezite. Če pa imate radi, da je jajce hrustljavo zapečeno, odkrijte pokrovko in še malce popecite.

Kuharica opozarja še, da jajce vedno pecite na srednji temperaturi in ne na visoki, saj boste tako preprečili, da bi se na spodnjem delu prehitro zapeklo in prismodilo.
Če imate radi, da je rumenjak tekoč, potem jed hitro postrezite, če pa imate raje, da je pečen tudi rumenjak, jed pustite pokrito še nekaj minut potem, ko ste jo odstavili s štedilnika.
Vir videa: You Tube

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Divji kostanj – naravni zaveznik pri težavah z venami (+recepti za zdravilne pripravke)

Divji kostanj se ponaša z močnimi protivnetnimi in astr...

Najbolj uporabne aplikacije, ki vam olajšajo vsakdan in vas povežejo z bližnjimi

Pametni telefoni so postali del vsakdanjega življenja. ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.