Četudi je jajce na oko zelo enostavna jed, se mnogi soočamo z enako težavo. Jajce je spodaj zapečeno, zgoraj pa še skoraj surovo. Kako torej narediti to jed popolno, brez, da bi se rumenjak razlil?
Kot boste videli v video prispevku, je to zelo enostavno lahko rešiti s pokrovko. Kuharica L. V. Anderson pojasnjuje, da lahko s pomočjo manjše pokrovke ocvrete popolno jed. Najprej vlijte olje v ponev, ko bo dovolj segreto, vanj ubijte jajce in pokrijte z manjšo pokrovko. Odstavite, ko bo tudi zgornji del beljaka lepo pečen. Če imate radi bolj mehko jed, jo postrezite. Če pa imate radi, da je jajce hrustljavo zapečeno, odkrijte pokrovko in še malce popecite.
Kuharica opozarja še, da jajce vedno pecite na srednji temperaturi in ne na visoki, saj boste tako preprečili, da bi se na spodnjem delu prehitro zapeklo in prismodilo.
Če imate radi, da je rumenjak tekoč, potem jed hitro postrezite, če pa imate raje, da je pečen tudi rumenjak, jed pustite pokrito še nekaj minut potem, ko ste jo odstavili s štedilnika.
Vir videa: You Tube