Enostaven trik, s katerim bo jajce na oko popolno!

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: M. L. | 12.10.2023
Imate tudi vi radi jajce na oko, pa vam ta jed ne uspe najbolje? V prispevku boste našli enostavno rešitev, da bo jajce na oko zapečeno tako kot mora biti! Preverite sami!
	S preprostim trikom ocvrite popolno jajce na oko. (foto: Freepik.com)
S preprostim trikom ocvrite popolno jajce na oko. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Četudi je jajce na oko zelo enostavna jed, se mnogi soočamo z enako težavo. Jajce je spodaj zapečeno, zgoraj pa še skoraj surovo. Kako torej narediti to jed popolno, brez, da bi se rumenjak razlil?

Kot boste videli v video prispevku, je to zelo enostavno lahko rešiti s pokrovko. Kuharica L. V. Anderson pojasnjuje, da lahko s pomočjo manjše pokrovke ocvrete popolno jed. Najprej vlijte olje v ponev, ko bo dovolj segreto, vanj ubijte jajce in pokrijte z manjšo pokrovko. Odstavite, ko bo tudi zgornji del beljaka lepo pečen. Če imate radi bolj mehko jed, jo postrezite. Če pa imate radi, da je jajce hrustljavo zapečeno, odkrijte pokrovko in še malce popecite.

Kuharica opozarja še, da jajce vedno pecite na srednji temperaturi in ne na visoki, saj boste tako preprečili, da bi se na spodnjem delu prehitro zapeklo in prismodilo.
Če imate radi, da je rumenjak tekoč, potem jed hitro postrezite, če pa imate raje, da je pečen tudi rumenjak, jed pustite pokrito še nekaj minut potem, ko ste jo odstavili s štedilnika.
Vir videa: You Tube

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Po praznikih do zdrave telesne teže: najboljša živila za hujšanje v januarju

Po prazničnih pojedinah, sladkih dobrotah in obilici hr...

7 stvari v vašem domu, ki negativno vplivajo na vas

Vaš dom je vaše zatočišče, kjer bi morali najti mir, sp...

Izšla je januarska revija Vzajemnost 2025

Stare hiše so bile zdrave, saj so znali naši predniki s...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Kako se pogovarjati z ljubljeno osebo, ki ima demenco

Komunikacija z osebami, ki živijo z demenco, je lahko z...

Očistite svoje črevesje z živili, ki jih imate doma

Prebavni sistem igra ključno vlogo pri vašem zdravju in...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (30.12.2024 - 5.1. 2025)?

Do petka bo Venera v vodnarju, nato prehaja v znamenje ...

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo pos...

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.