S hudomušnim sloganom »Hood Burger Vegi...hud k svina« in res odlično vegi polpeto, ki jo sestavljajo rdeča kvinoja, bukovi ostrigarji, grah in orehi ter s katero bodo lahko gostje naročili katerikoli burger iz njihove redne ponudbe, so včeraj navdušili izbrane pokuševalce.
Med slednjimi sta bila tudi komik, oče festivala Panč, ultramaratonec in vegetarijanec Andrej Težak - Tešky ter televizijski voditelj in vsejedec David Urankar, ki je novo ponudbo komentiral: »Sam imam sicer rad meso, mi je pa zelo všeč, da bom lahko odslej v Hood Burger na malico prišel tudi s prijatelji, ki se prehranjujejo brezmesno.«
Tešky pa je dejal: »Pred leti sem navdušeno prišel v Hood Burger in nato razočarano odšel, saj razen sicer res odličnega krompirčka zame v ponudbi ni bilo ničesar, odslej pa bo Hood Burger vsekakor tudi moja priljubljena destinacija.« Soustanovitelja Hood Burgerja Klemen Ptičak in Til Pleterski sta pošteno priznala, da je razvoj Vegi polpete trajal dolgo, a z dobrim razlogom. »Nismo si želeli na meni dodati le še enega vege burgerja v stilu ajde, naj bo nekaj za vegije. Ne, želeli smo, da bi tudi vegetarijanci in vegani lahko doživeli tisto pravo Hood Burger izkušnjo, zato smo hoteli razviti polpeto, s katero bi lahko nadomestili meso v vseh naših burgerjih,” je povedal Til Pleterski.
Pokuševalci iz vrst kulinaričnih novinarjev, blogerjev in ljubiteljev burgerjev so včeraj tako res lahko poskusili vegetarijanske različice vseh burgerjev iz redne ponudbe – burgerje Classic, Le Brie, Jake'n'Jay in Hood Chick ter vegansko različico burgerja Classic brez masla in sira ter z brezglutensko bombetko in vegansko majonezo. Mnenja so se sicer kresala, a najboljšo povprečno oceno je odnesel Le Brie, na drugo mesto pa se je zavihtela vegetarijanska različica Hood Chick Sandwicha. saj se je sočna, hrustljava in pikantna zeljna solata odlično ujela z Vegi polpeto, ki je nadomestila ocvrtega piščanca.
Pri snovanju Hood Burger Vegi polpete so sicer veliko pozornosti posvetili iskanju prave kombinacije, ki bi se lahko ob bok postavila njihovi govedini. »Pri razvoju polpete smo poskusili res ogromno različnih kombinacij, saj smo kot vsejedci želeli razviti takšno, v katero bo z veseljem ugriznil tudi ljubitelj mesa. Glavnino naše Vegi polpete predstavljajo rdeča kvinoja, bukovi ostrigarji in grah, za bolj maslen okus pa smo dodali tudi nekaj orehov. Seveda smo vse skupaj tudi začinili tako, da ima polpeta resnično poln okus,” je opisal Klemen Ptičak, soustanovitelj Hood Burgerja, in izdal še eno skrivnost: »Vegi polpet ne pečemo na žaru, temveč jih ocvremo v arašidovem olju. S tem zagotovimo ključno maillardovo reakcijo na površini polpete, ki ustvari največ okusa in blaženost naših brbončic. Tudi čas priprave je zato precej krajši, s tem načinom priprave pa zagotavljamo tudi to, da Vegi polpete ne pridejo v stik s površinami, kjer sicer pečemo meso.«
Še več boste našli tukaj.