Recept za protivnetno ingverjevo juho:
2 žlici olivnega olja
1 drobno sesekljana čebula
4 sesekljani korenčki
3 sesekljana stebla zelene
2 skodelici narezanega svežega zelja
sol in poper
1 žlička kurkume
1 žlička čebule v prahu
1/2 žličke timijana
1/2 žličke majarona
3 sesekljani stroki česna
4 žlice mletega ingverja
8 skodelic piščančje juhe z malo soli
1 kg piščančjih prsi, narezanih na kocke
2 skodelici zamrznjenega graha
V večjem loncu segrejemo olivno olje, dodamo sesekljano čebulo, korenje, zeleno in zelje. Pražimo 10 minut, da se zelenjava malo zmehča. Nato dodamo česen, ingver, sol, poper, kurkumo, čebulo v prahu, timijan in majaron.
Prilijemo piščančjo juho, zavremo, znižamo temperaturo in počasi kuhamo. Narezane piščančje prsi posolimo in kuhamo 15 minut, nato jih vzamemo iz vode in ohladimo.
Piščančje meso nato zmeljemo ali raztrgamo z vilicami in stresemo v juho. Dodamo zamrznjen grah in kuhamo še 15 minut. Po okusu dodamo še začimbe in takoj postrežemo.
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.