Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imunskega sistema, posebej v času praznikov, ko zaužijemo preveč nezdrave hrane. Čudovita kombinacija ingverja, kurkume, piščančjega fileja, zelenjave in začimb. Juho lahko ponudimo pri kosilu kot glavno jed, zraven ponudimo kruh, ki ga spečemo z drožmi. Juho lahko postrežemo tudi pri Božični večerji!
Protivnetna ingverjev juha. (Foto: Karmen Valant)
Protivnetna ingverjev juha. (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept za protivnetno ingverjevo juho:

2 žlici olivnega olja
1 drobno sesekljana čebula
4 sesekljani korenčki
3 sesekljana stebla zelene
2 skodelici narezanega svežega zelja
sol in poper
1 žlička kurkume
1 žlička čebule v prahu
1/2 žličke timijana
1/2 žličke majarona
3 sesekljani stroki česna
4 žlice mletega ingverja
8 skodelic piščančje juhe z malo soli
1 kg piščančjih prsi, narezanih na kocke
2 skodelici zamrznjenega graha

V večjem loncu segrejemo olivno olje, dodamo sesekljano čebulo, korenje, zeleno in zelje. Pražimo 10 minut, da se zelenjava malo zmehča. Nato dodamo česen, ingver, sol, poper, kurkumo, čebulo v prahu, timijan in majaron.

Prilijemo piščančjo juho, zavremo, znižamo temperaturo in počasi kuhamo. Narezane piščančje prsi posolimo in kuhamo 15 minut, nato jih vzamemo iz vode in ohladimo.

Piščančje meso nato zmeljemo ali raztrgamo z vilicami in stresemo v juho. Dodamo zamrznjen grah in kuhamo še 15 minut. Po okusu dodamo še začimbe in takoj postrežemo.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Ingverjeva juha Ingver Prehlad
Morda te zanima tudi:

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

Če boste jedli to hrano, bodo vaši možgani, srce in ožilje za vedno zdravi

Študije kažejo, da je to tista hrana, ki podpira zdravj...

Imate težave z očmi in slabo vidite? Masirajte te 4 zdravilne točke

Masaža teh točk na obrazu naj bi spodbudila samozdravlj...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

ŠENTJANŽEVKA - »naravni antidepresiv«: uporaba, učinki in nabiranje

Morda je šentjanževka v današnjem času najbolj znana ko...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Intervju (o razstrupljanju telesa): “Rešitev niso detox zeli, zvarki in zeoliti"

"Slabo počutje na “detoxu” največkrat ni posledica tega...

Kako se uspešno spopasti s simptomi menopavze? (piše ambasadorka Nadica Lukman)

Dostikrat sem že slišala obupanega moža, ki se pritožuj...

Kako na naraven način odpraviti modrice?

Ste tudi vi nagnjeni k modricam? Imate občutek, da je p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.