Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imunskega sistema, posebej v času praznikov, ko zaužijemo preveč nezdrave hrane. Čudovita kombinacija ingverja, kurkume, piščančjega fileja, zelenjave in začimb. Juho lahko ponudimo pri kosilu kot glavno jed, zraven ponudimo kruh, ki ga spečemo z drožmi. Juho lahko postrežemo tudi pri Božični večerji!
Protivnetna ingverjev juha. (Foto: Karmen Valant)
Protivnetna ingverjev juha. (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept za protivnetno ingverjevo juho:

2 žlici olivnega olja
1 drobno sesekljana čebula
4 sesekljani korenčki
3 sesekljana stebla zelene
2 skodelici narezanega svežega zelja
sol in poper
1 žlička kurkume
1 žlička čebule v prahu
1/2 žličke timijana
1/2 žličke majarona
3 sesekljani stroki česna
4 žlice mletega ingverja
8 skodelic piščančje juhe z malo soli
1 kg piščančjih prsi, narezanih na kocke
2 skodelici zamrznjenega graha

V večjem loncu segrejemo olivno olje, dodamo sesekljano čebulo, korenje, zeleno in zelje. Pražimo 10 minut, da se zelenjava malo zmehča. Nato dodamo česen, ingver, sol, poper, kurkumo, čebulo v prahu, timijan in majaron.

Prilijemo piščančjo juho, zavremo, znižamo temperaturo in počasi kuhamo. Narezane piščančje prsi posolimo in kuhamo 15 minut, nato jih vzamemo iz vode in ohladimo.

Piščančje meso nato zmeljemo ali raztrgamo z vilicami in stresemo v juho. Dodamo zamrznjen grah in kuhamo še 15 minut. Po okusu dodamo še začimbe in takoj postrežemo.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Ingverjeva juha Ingver Prehlad
Morda te zanima tudi:

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Zeliščarka svetuje: 5 spomladanskih divjih rastlin, ki so zakladnica hranil

Ko se zemlja prebuja iz zimskega spanca, nam narava pon...

5 živili, ki čistijo pljuča in dihalne poti

Spoznajte živila, ki še posebno blagodejno delujejo na ...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

RAZISKAVA: Samo z vretjem lahko uničimo do 90% mikroplastike v vodi iz pipe

Kot kažejo najnovejše raziskave, bi lahko samo z vretje...

Ginko biloba – izboljšuje spomin, krepi možgane, lajša depresijo, niža krvni tlak

Gnko biloba je darilo narave. Kitajci ga imenujejo kar ...

Recepti: Juha iz kopriv in ocvrte koprive

Surova kopriva ima neprijeten okus, a če jo skuhamo, im...

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

Ekskluzivno za bralce MojaLeta: 15% popust v Termah Dobrna

Naj bo razvajanje v topli termalni vodi, sproščanje v s...

Ambasadorka MojaLeta ocenila hotel Floramare: "Vstopila sem preplavljena s čustvi"

Na portalu Moja leta.si so mi zaupali, da grem v nov ho...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.