Recepti iz Jožičine kuhinje: Dvobarvni orehi

Zanimive recept in slasten recept, direktno iz Jožičine kuhinje.
Dvobarvni orehi. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Dvobarvni orehi. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

16 dkg gladke moke
5 dkg sladkorja v prahu
6 dkg mletih orehov
12,5 dkg masla
1 dkg čokolade v prahu

Izdelava:
Vse suhe sestavine zmešaš, dodaš stopljeno maslo in umesiš v gladko testo. Napolniš modelčke kot vidiš na sliki (potrudi se okrog roba in maso dobro vtisni), v sredini lahko narediš majhno vdolbinico.
Peči na 180 stopinj / 15 minut (navadna pečica, ki jo predhodno ogreješ). 

Za nedozorele (bele) rabiš:
16 dkg mehke moke
5 dkg sladkorja v prahu
6 dkg kokosove moke
12,5 dkg masla

Poraba kreme: za 48 obojnih orehov sem porabila 18 dkg "evrocrema".

Priprava:
Kokosovo moko zmelji, da ni tako groba (v kavinem mlinčku, vendar ne pretiravaj s količino, da ne pokvariš mlinčka). Nato zopet vse suhe sestavine zmešaj in dodaj raztopljeno tekoče maslo (lahko še toplo) ter zamesi (masa pride precej razdrobljena a se ne ustraši).
Napolni modelčke in peči na 180 stopinjah / 15 minut.
Ko jih vzameš iz pečice,jih pusti v modelčkih kakšno minutko.
Pečene orehe dobiš iz modelčkov tako, da z narobe obrnjenim pekačem, z občutkom potolčeš po pultu in sami zdrsnejo ven.
Dobili boste 24 kokosovih orehov in 24 temnih orehov.
Iz Jožičine kuhinje vam za letos želim dobro orehovo letino.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti Keksi
Morda te zanima tudi:

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ideja za kosilo: Mesne kroglice s paradižnikovo omako

Čufte ali mesne kroglice so priljubljena jed iz mletega...

Super recept za tiramisu v lončku

Tiramisu v lončku je odlična sladica, ki jo pripravimo ...

RECEPT: Domača marmelada iz gozdnih jagod

Za pripravo božanske domače marmelade iz gozdnih jagod,...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene jagode (v sopari kuhano sadje)

Vabljive rdeče jagode z domačega vrta pripravljene kot ...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline

Recept za bezgov sirup, ki je osvežilen in okusen. Z ok...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v sla...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.