Horoskop: Kaj lepega prinaša novi teden?

Moj čas > Dogodki | piše: Urška Kozmus | 30.3.2015
Astrologinja Urška Kozmus je za bralce portala MojaLeta.si pripravila kratko tedensko astrološko napoved. Preberite, kaj vam prinašajo Luna, Sonce in ostali planeti od danes do naslednjega ponedeljka.
Kaj prinaša novi teden? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kaj prinaša novi teden? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Luna v znamenju Leva – ponedeljek in torek do 20:13.
Dobro počutje za: Leve, Ovne in Strelce
Srednje dobro za: Dvojčke in Tehtnice
Manj ugodno za: Vodnarje, Bike in Škorpijone

Luna v znamenju Device – torek od 20:13 do petka 9:08.
Dobro počutje za: Device, Bike in Kozoroge
Srednje dobro za: Rake in Škorpijone
Manj ugodno za: Ribe, Dvojčke in Strelce

Luna v znamenju Tehtnice – petek od 9:08 do nedelje 21:05, ko bo Luna vstopila v znamenje Škorpijona.
Polna Luna, v obliki popolnega Luninega mrka, se bo dovršila v soboto ob 14:06 na osi znamenj Tehtnica - Oven.
Dobro počutje za: Dvojčke in Vodnarje
Srednje dobro za: Leve in Strelce
Manj ugodno za: Tehtnice, Ovne, Rake in Kozoroge

Živahen teden je pred nami. Luna bo rasta do sobote, ko bo nastopil ščip v obliki popolnega luninega mrka. Naraščanje energij bomo čutili tako v naravi kot med ljudmi. Kot je običajno pred polno luno, bomo bolj vznemirjeni in delavni. Vendar pazimo se prenagljenosti in nepremišljenih odzivov. Mrk, ki se bo zgodil v soboto, bo precej stresen in povzročil bo večje preobrate in blokade, še zlasti na področju odnosov, povezovanj, individualnem uveljavljanju. V naravi se bo čutila napetost in zemlja bo nemirna. Prepustite se praznikom in jih preživite v umirjenem vzdušju. Ne načenjajte težkih tem in pogovorov, ne sklepajte pomembnih odločitev in ravnajte kar se da premišljeno. Dnevi pred mrkom so idealni za temeljito čiščenje in pospravljanje navlake, tako v stanovanju kot tudi v naših misli. Takrat velikokrat opazimo, da je kakšna stvar ali odnos odslužil svojemu namenu. Idealno za pomladansko čiščenje.

V ponedeljek bomo uspešni pri samostojnem delu in pri uveljavljanju. Kljub temu, da se bomo zopet zbudili v temo, se bomo optimistično in z zaupanjem podali v nov dan. Če želimo izraziti svoje mnenje, ga dajmo do sredine popoldneva. Ne bo kar tako izzvenelo in šlo mimo drugih. Popoldan bo Luna v praznem teku*. Ker bosta tako Luna kot Sonce v ognjenem znamenju, bomo čutili veliko energije. Sprostimo jo s športnimi aktivnostmi ali ustvarjalnimi hobiji. Čutili bomo izjemno povezanost z ljudmi, ki jih imamo radi in ki v nas vzbujajo globoka čustva.

V torek bo Luna ves dan tekla v prazno*. Šele zvečer se bo pomaknila v delovno, natančno in pridno Devico. Zato dan namenite rutinskim opravilom, ki od vas zahtevajo več energije. Merkur bo tega dne prestopil v znamenje Ovna, Mars pa v znamenje Bika. Merkur se bo do sredine aprila izražal tako, da bomo v »merkurjanskih« zadevah (misli, govor, nakupi, učenje, promet, komunikacija) bolj hitri, odzivni, spontani, drzni in želeli si bomo hitrih rezultatov. Ljudje bomo bolj odkriti. Jasno bomo povedali svoje mnenje, vendar se lahko zgodi, da povemo kaj preveč. Ali pa bomo mi tisti, ki bomo prizadeti, zaradi nepremišljene reakcije koga drugega. Sicer pa je spodbudno za vse, ki se morajo kaj hitro naučiti ali kaj spisati v naslednjih štirinajstih dneh. Vendar pazite, da ne boste površni, saj se nagibamo k temu, da nimamo potrpljenja.

Mars bo v znamenju Bika do sredine maja. Kar bomo občutili bolj na telesni ravni, in sicer bomo bolj premišljeno usmerjali našo telesno moč in energijo. Ne bomo več tako impulzivni in zaletavi, kot smo bili do sedaj. Kar je dobro za vztrajnost pri fizičnem delu in usmerjanju energije v naše projekte. Za cilje se bomo pripravljeni boriti in vztrajati.

V sredo bomo vstali z levo nogo. Preveč bomo kritični do sebe in drugih. Pri delu nam ne bo šlo tako kot smo si zamislili. Sredi popoldneva smo lahko negotovi. Popoldan bo že bolje. Ker nas znamenje Device spodbuja k temu, da smo skrbni in natančni, hkrati pa se bliža popolni lunin mrk, izkoristimo popoldne za pomladansko čiščenje navlake ali za urejanje garderobnih omar. Dnevi pred mrkom so idealni, da se znebimo vsega, kar ne potrebujemo več. Pomislimo pa na tiste, ki bi kakšno stvar, ki je še dobro ohranjena, potrebovali.

V četrtek dopoldne izkoristimo čas za uspešne nakupe in pripravo na bližajoče se praznike. Če imate kaj ustvarjalne žilice jo izkoristite za izdelavo pomladne dekoracije in morda za izdelavo drobnih presenečenj za svoje bližnje. Ne pozabite pa na vrt in okolico hiše, ki jo lahko prav tako lepo uredite, kaj posejete ali posadite, kaj okopljete, popravite ograjo. Luna bo popoldan v praznem teku*. Sicer pa bo dan prijeten, spremljal nas bo optimizem in dobra volja.

Petek bo že precej bolj vznemirjen. Iskali bomo harmonijo in umirjenost, vendar bo v naravi in med ljudmi že čutiti napetost pred polno luno. Pazite nase. Bodite previdni in premišljeni pri vsem kar počnete. Eni boste te energije občutili bolj, drugi manj. Petkovo popoldne bo bolj resnobno in verjetno za marsikatero gospodinjo precej delavno.

Soboto bo zaznamoval popolni lunin mrk, katerega energije bo čutiti ves vikend. Energije bodo zelo močne in stresne. Kar bo občutiti predvsem na kolektivni in globalni ravni. V odnosih in povezovanju z drugimi bo vladala napetost. Marsikaj lahko pride na dan. Zadeve ne bodo tekle, kot bi si želeli.

Nedelja bo še pod vplivom sobotnih energij, ki pa se bodo proti večeru počasi umirjale. Včasih so lahko prazniki tudi naporni, zato nam bo zvečer prijal zgodnji počitek. Umirimo se in se posvetimo dejavnostim, ki nas sproščajo.

*Da Luna teče v prazno pravimo takrat, ko v znamenju, v katerem se nahaja in preden vstopi v novo znamenje, ne naredi nobenega aspekta več z drugimi planeti. To ni primeren čas za uvajanje novosti in za pomembne odločitve.

Opomba: Zgoraj navedeni vplivi so splošni in ponazarjajo ritem narave in vseh ljudi. Vsak posameznik pa doživlja vplive Lune, Sonca in planetov tudi drugače, v skladu s svojo natalno karto.

Urška Kozmus je astrologinja, ki se je izobraževala na Astrološki akademiji Stella, pod vodstvom mednarodno priznane astrologinje Eme Kurent. Po treh letih poglobljenega in raziskovalno naravnanega študija, je leta 2013 diplomirala in si pridobila naziv DAstrolAS. Ljudem svetuje pri načrtovanju prihodnosti in jim pomaga razumeti tok življenja s pomočjo Lune, Sonca in ostalih planetov.

Kontakt: kozmus.urska@gmail.com

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Prostovoljska akcija: Dan za spremembe

Slovenska filantropija to soboto, 6. aprila 2024, organ...

Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike

Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prines...

Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa

Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja preds...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.