Imate samo en kvas? Z njim lahko spečete neomejeno količino kruha

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K. J. | 21.4.2022
Imate tudi vi doma samo en kvas? Vseeno je, katerega, lahko je sveži ali suhi iz njega lahko naredite toliko kvasa, kolikor želite.
Iz enega kvasa lahko spečete neomajno količino kruha. (foto: freepik.com)
Iz enega kvasa lahko spečete neomajno količino kruha. (foto: freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept je povsem preprost in podoben tistemu, ki so ga uporabljale naše babice.

S kvasom, ki ga imate, pripravite kvašeno testo. Ko bo testo dovolj vzhajalo, ko bo pripravljeno za peko, vzemite stran za eno pest testa. Tega shranite v skodelico ali na krožnik in postavite v hladen in temen prostor. Tam ga lahko pustite, da se posuši, lahko pa iz njega pripravite vzhajano testo že naslednjega dne. Če ga boste uporabili naslednjega dne, bo kvas še svež, če ga boste uporabili, bo kvas suh. Tako prvi kot drugi način pa sta primerna za pripravo kvašenega testa.

Kvas, ki ga boste uporabili, zvečer nadrobite v lonček, dolijte toplo mleko ali vodo in dodajte žličko sladkorja in žličko moke, da se kvasovke hitreje množijo. Ko bo kvasec vzhajal, zamesite z njim novo testo. Od pripravljenega testa spet vzemite delček stran in shranite za nadaljnjo uporabo. Na tak način si lahko pripravite suhi kvas na zalogo, svežega pa uporabljate sproti.

Dokler imate doma kvasovke, lahko pečete kruh in ostalo kvašeno pecivo.

Morda te zanima tudi:

Tedenski numeroskop: Kje pa vas Karma žuli? (piše priznana numerologinja)

Pred nami so karmični tedni leta. To preprosto pomeni, ...

Varno na kolesu nekoč in danes

Program Varno na kolesu, ki poteka na pobudo družbe But...

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

S pravim robotskim sesalnikom ne poskrbite le za dom, ampak tudi za okolje

Robotski sesalniki hitro postajajo prva izbira za ljudi...

Temna soba? To je 5 sobnih rastlin, ki dobro uspevajo v temnejših prostorih

Nekatere sobne rastline so tako nezahtevne, da dobro us...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Tukaj se v vaši kuhinji nabira največ umazanije. Očistite še danes!

Spoznajte 6 najbolj umazanih površin v kuhinji. Na neka...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Tedenski numeroskop: Stopimo korak naprej (piše priznana numerologinja)

Veliko se ubadamo z notranjim otrokom in svojim otroštv...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Metka Klevišar: "Bolnik naj odloča o sebi sam"

Velikokrat se zgodi, da bi svojci, največkrat so to žen...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.