Recept za najbolj okusen doma pečen kruh

Recept za preprost in okusen pšenični kruh, ki ga sveže pečenega postrežemo pri kosilu, si ga privoščimo za zajtrk, malico ali večerjo.
Okusen domač kruh. (Foto: Karmen Valant)
Okusen domač kruh. (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujemo naslednje sestavine:

1 kg pšenične moke
1 žlica medu
40 gramov kvasa
6 dcl vode
sol

Kvas zdrobimo v skodelico, dodamo žlico moke, žlico medu in 1 dcl mlačne vode. Skodelico postavimo na toplo, da nastane kvasec. Pšenično moko presejemo, v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo kvasec in mlačno vodo.  Ob strani v moko dodamo sol.

Najprej vse sestavine zmešamo z roko nato pa zamesimo gladko testo. Testo pokrijemo in ga pustimo vzhajati približno 45 minut. Vzhajano testo še enkrat pregnetemo, oblikujemo hlebec ali štruco in ga položimo na namaščen pekač, kjer ga pustimo še nekaj minut vzhajati.

Ko testo primerno naraste, ga premažemo z vodo ali stepenim jajcem, ter ga povrhu večkrat zarežemo z ostrim nožem. Pečico prej ogrejemo na 220 stopinj C, vanjo že prej postavimo lonček z vodo. Pekač postavimo v ogreto pečico in najprej pečemo 20 minut pri 220 stopinjah C, nato pa temperaturo znižamo na 190 stopinj C in pečemo še približno 30 minut. 

PREBERITE TUDI: Recept: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recept za kruh Kruh
Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.