Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo morate preizkusiti tudi vi. Navdušeni boste!
Klementine v sirupu (foto: Jožica Ostrožnik)
Klementine v sirupu (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sezona klementin je, izkoristite jo. Shranite jih v kozarce za uživanje skozi vse leto. Klementine so poseben sad, križanec med pomarančo in mandarino. Posebne so po svojem sladkem in dišečem okusu, prijetna kislina pa nikoli ne izstopa. Skozi poletje jih lahko postrežete s kepico sladoleda. Tako pripravljene lahko tudi podarite, kozarčke okrasite s pentljo in lepo mislijo.

Za kozarca, ki ju vidite na fotografiji, boste rabili naslednje sestavine:

15 do 17 klementin
25 dkg sladkorja
3,5 dcl vode
2 dcl ruma (konjaka)
1 cimetovo palčko
4 do 5 celih klinčkov
1/2 vrečke vanilijevega sladkorja

Priprava:

Klementine olupite in jih cele ali krhlje zložite v čiste kozarce.

Dodajte cimetovo palčko in cele klinčke.

Za sirup zavrite vodo s sladkorjem (občasno mešajte, da se sladkor raztopi).

Odstavite in dodajte vanilijev sladkor in izbrani alkohol (rum ali konjak).

Prelijte preko klementin in dobro zaprite.

Ohlajajte kot ostale vložene kompote - pod odejo.

 

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Torta kremšnita

Iz Jožičine kuhinje tokrat prihaja odličen recept za pr...

Iz Jožičine kuhinje: Oblečene jagode

Sezona jafod se je pričela, z njo pa prihaja tudi zelo ...

Iz Jožičine kuhinje: Rižev narastek

Iz Jožičine kuhinje prihajajo recepti za rižev narastek...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz smrekovih vršičkov

Sirup iz smrekovih vršičkov velja za najbolj naravno zd...

Iz Jožičine kuhinje: Bounty domače čokoladice

Božanske bounty čokoladice boste pripravili v nekaj min...

Iz Jožičine kuhinje: Velikonočni mlečni kruh z rozinami

V prispevku boste našli recept za pripravo prazničnega ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.