Iz Jožičine kuhinje: Klementine v sirupu

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava poslastica, ki jo morate preizkusiti tudi vi. Navdušeni boste!
Klementine v sirupu (foto: Jožica Ostrožnik)
Klementine v sirupu (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sezona klementin je, izkoristite jo. Shranite jih v kozarce za uživanje skozi vse leto. Klementine so poseben sad, križanec med pomarančo in mandarino. Posebne so po svojem sladkem in dišečem okusu, prijetna kislina pa nikoli ne izstopa. Skozi poletje jih lahko postrežete s kepico sladoleda. Tako pripravljene lahko tudi podarite, kozarčke okrasite s pentljo in lepo mislijo.

Za kozarca, ki ju vidite na fotografiji, boste rabili naslednje sestavine:

15 do 17 klementin
25 dkg sladkorja
3,5 dcl vode
2 dcl ruma (konjaka)
1 cimetovo palčko
4 do 5 celih klinčkov
1/2 vrečke vanilijevega sladkorja

Priprava:

Klementine olupite in jih cele ali krhlje zložite v čiste kozarce.

Dodajte cimetovo palčko in cele klinčke.

Za sirup zavrite vodo s sladkorjem (občasno mešajte, da se sladkor raztopi).

Odstavite in dodajte vanilijev sladkor in izbrani alkohol (rum ali konjak).

Prelijte preko klementin in dobro zaprite.

Ohlajajte kot ostale vložene kompote - pod odejo.

 

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Mozartov božični kolač

Prazniki so pred vrati, mi pa smo za vas pripravili rec...

Decembrske dobrote: Zvezdica s čokolado in kokosom

Če tudi vi iščete malce drugačen, prazničen recept, s k...

Decembrske dobrote: Hokaido makova potica

Decebmer je tu, čas je, da iz kuhinje zadiši po okusnih...

Decembrske dobrote: Potica z oreščki in dateljni

Pred vrati je mesec, ko bo iz domačih kuhinj spet dišal...

Iz Jožičine kuhinje: Sladki zalogajčki

Iz Jožičine kuhinje tokrat prihaja odličen recept za sl...

Nasveti za popolno kuhano domačo juho

V prispevku boste našli male skrivnosti kuharjev, s kat...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2018 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.