Iz Jožičine kuhinje: Zapečene orehove palačinke

Zapečene orehove palačinke lahko pripravite kot glavno jed, v slast pa bodo šle tudi kot sladica. Preizkušen recept, ki ga najdete v prispevku, vas bo navdušil.
Zapečene orehove palačinke (foto: Jožica Ostrožnik)
Zapečene orehove palačinke (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za štiri osebe boste potrebovali:

Omletno testo:

1/2 l mleka (1 dcl mleka lahko nadomestite z gazirano vodo)
24 dkg moke
3 dkg sladkorja
2 jajci
sol
+ maščoba za pečenje

Nadev:

15 dkg zmletih orehov
7 dkg sladkorja
6 dkg drobtin
2,5 dcl sladke smetane
1 jajce
naribana limonina lupina
1 zamašek ruma
(vse sestavine za nadev dajte v posodico in zamešajte)

Preliv:

2 jajci
1 dcl sladke smetane (ali mleka)

Izdelava:

Iz naštetih sestavin zamešajte omletno testo in spečite palačinke (10 kosov).

Namažite jih z nadevom (1 žlica na palačinko), tesno zvijte in polagajte v namazan pekač.

Polijte z mešanico razžvrkljanih jajc in smetane.

Dajte v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj in rumeno zapecite (20 minut).

Palačinke dajte na mizo še tople, cele ali prerezane, s kepico dobrega sladoleda, posute s sladkorno moko ali oblite s stopljeno čokolado, za dekoracijo jih posujte z žličko mletih orehov.

Nasvet: Nadev je točno preračunan, če se boste sladkali med polnjenjem palačink, ga naredite več.

Iz Jožičine kuhinje sončen pozdrav.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.