KOLUMNA: Bloganje, je to res preteklost?

Bloganje je bilo zelo in tam okoli leta 2005, ko ga ni bilo znanega Slovenca in Slovenke, ki ne bi furala svojega bloga.
Je bloganje stvar preteklosti?
Je bloganje stvar preteklosti?
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Jaz sem začel septembra 2007 na Siolu, že kako leto kasneje na Večerovi blogosferi, a kaj, ko so jo ukinili že kmalu po 2010. Bil sem celo 2 nominiranec za Večerovo blogersko nagrado bobu blog. Simona Rebolj je bila strah in trepet blogerske scene, kdor se je s njo v komentarjih dajal, jo je dobil po grbi. Bilo je še nekaj odličnih blogerjev, kot Chef, a to je zdaj vse preteklost. Ostaja nas samo še peščica, zagotovo se pa jaz, stric Marc in Rado še nismo predali. Mogoče zato, ker smo družbeno politični blogerji, s tem da se stric Marc veliko ukvarja tudi s temami povezanimi z zdravjem.

Zdaj se cel svet ukvarja z eno samo temo, Corona virusom.
Kljub temu, da je ta virus manj nevaren od navadne gripe, ker pobere manj ljudi, manj je težkih zapletov in več blagih oblik, se je zaradi širjenja virusa v Lombardiji in Venetu v Italiji ustvarila množična panika in psihoza. Trgovine izropane, o kulturi Italijanov pa priča podatek, da police s testeninami peresniki ostajajo polne. Zakaj?
Ker se na njih omaka ne prime.
Tudi zagate s maskami, ki so skoraj neuporabn, in razkužili v Sloveniji, ki sploh ni okužena, so smešne. Ker ni dokazano, da bi se Corona virus širil preko dotikov, temveč samo kapljično do enega metra in pol, bolj pomaga navadno milo kot razkužila in maske
Če pošteno razmislimo, gospodarske škode zaradi tega virusa je kar nekaj, dobra preventiva pa pogoj, da Slovenija ne bo okužena. Nerazumljivo je, da zdravstveni domovi nimajo zaščitne opreme, in da izjave dajejo zdravniki, namesto Nijz in ministrstvo za zdravje.

Ker je najboljša zaščita pred okužbo s Corona virusom izogibanje prostorov, kjer je veliko ljudi, je jasno, da smo zdaj več doma. Trgovski centri so brez gneče, vrste pred blagajnami znosne, marsikaj pa se da tudi po spletu naročit. Mediji o tem na dolgo in široko, noben pa si ne upa poslati dopisnikov v Italijo. Samo Janko Petrovce, dopisnik nacionalne tv iz Rima o tem veliko poroča. Kot vse epidemije bo tudi ta v nekaj mesecih minila, zdravi in mladi nismo ogroženi, starejši zdravi zmerno, starejši bolni ogroženi. Živet pa moramo kljub tej epidemiji normalno, in zanimivo, nova vlada se nam obeta ravno na vrhuncu te epidemije v Italiji. Ki pa se bo bolj kot s Corona virusom ukvarjala s ideologijo, kako pa je bilo z dvema Janševima vladama, smo izkusili. Na srečo pa vsaj javno zdravstvo in šolstvo zaenkrat ni ogroženo.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

»Dolgotrajna oskrba v praksi: sistem se gradi, človek pa ne sme ostati spregledan«

Kako se dolgotrajna oskrba udejanja v resničnem življen...

Med ljubeznijo in nemočjo: resnična izkušnja hčerke, ki se sooča z demenco pri mami

Bolezen Marijine mame je sprva napredovala počasi. V dr...

[Sobota, 27. 9.] Vabljeni k ogledu oddaje AH, TA LETA! na 1. programu TV Slovenija

Učimo se lahko vedno in povsod, kajti učenje niso samo ...

Spoznajte babico, ki je snema oglase in obvlada pametne telefone

Upokojitev pogosto pomeni začetek novega poglavja v živ...

Poslovila se je Sanja Lončar, a njena modrost ostaja z nami

Z žalostjo v srcu se poslavljamo od Sanje Lončar, žensk...

Pozor! Kako goljufi pridejo do vaše kreditne kartice? Obstaja 5 načinov

Najpogostejši cilj spletnih goljufov je vaša kreditna k...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (13. - 19. 10. 2025)?

Ves čas boste z energijo Sonca v tehtnici pravi diploma...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.