Krepi imunsko odpornost, zdravi srce, znižuje holesterol ...

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. K. | 4.5.2017
Z njim pa boste zelo hitro odpravili tudi glavobol, odpravili boste škodljive bakterije, uravnali raven sladkorja v krvi, pa tudi krvni tlak.
Med in česen sta super kombinacija, ki zdravi. (foto: pexels.com)
Med in česen sta super kombinacija, ki zdravi. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če imate težave s pogostim glavobolom, če bi radi okrepili srce in ožilje, znižali krvni tlak, holesterol, potem poskusite s tem domačim receptom, ki so ga nekoč znali uporabljati še stari Grki. Dobro so poznali zdravilnost česna, poznali so tudi močno kombinacijo česna in medu. Da pa sta ti dve živili še močnejši in imata na naše telo še boljši zdravstveni vpliv, je potrebno zraven dodati še črn poper.

Za pripravo boste potrebovali 10 strokov česna, 500 gramov medu, nekaj zrn črnega popra.

Česen očistite in vsak strok prepolovite, dajte v steklen kozarec, dodajte med, stolcite še poper in ga dodajte. Če nimate poprav zrnu, pa dodajte tri ščepce poprav prahu. Nato dobro premešajte in kozarec zaprite. Pustite na temnem in hladnem pet dni.

Nato pa naredite kuro. Jemljite po eno majhno žličko vsako jutro na tešče. Pojejte do konca.

Če imate glavobol, lepo počasi pojejte eno veliko žlico pripravka. Glavobol bo hitro minil.

Če imate težave s holesterolom, sladkorjem ali krvnim tlakom, pa jejte po eno majhno žličko zjutraj in še eno zvečer.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Živilo, ki preprečuje vnetje grla, zdravi prehlad, odvaja odvečno vodo iz telesa ...

Del te zdravilne zelenjave največkrat zavržemo in se ni...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.