Lunin horoskop: Kaj bo prinesel novi teden?

Moj čas > Dogodki | piše: Urška Kozmus | 14.9.2015
Astrologinja Urška Kozmus je za bralce portala MojaLeta.si pripravila kratko tedensko astrološko napoved. Preberite, kaj vam prinašajo Luna, Sonce in ostali planeti od danes do naslednjega ponedeljka.
Kaj bo prinesel teden? (foto: www.123rf.com)
Kaj bo prinesel teden? (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kaj je priporočljivo početi v času, ko Luna prehaja posamezna astrološka znamenja

Luna raste v znamenj Tehtnice – ponedeljek od 4:41, torek in sreda do 17:43.
V ponedeljek bo Luna v apogeju (v položaju, ko je najbolj oddaljena od Zemlje).
Čas za: vzpostavljanje harmonije in ravnovesja, usklajevanje, sodelovanje, pogovore, druženje, ohranjanje dobrih odnosov, krepitev prijateljstva, iskanje pravice, dajanje pohval in komplimentov, umetnost, ustvarjalne dejavnosti, polepšanje in opremljanje stanovanja, nego cvetja in cvetličnih gred, modo, kozmetiko, negovanje telesa in duha, romantiko, druženje v dvoje, ples

Luna raste v znamenju Škorpijona – sreda od 17:43, četrtek, petek in sobota do 5:31.
Čas za: intenzivno sproščanje, jogo in meditacijo, izpoved močnih in globokih čustev, strastno ljubezen, vztrajnost in odločnost, urejanje finančnih zadev, obisk zdravnika in terapevta, revitalizacijo telesa in duha, masaže, kopeli, čiščenje in pospravljanje, sajenje rastlin

Luna raste v znamenju Strelca – sobota od 5:31 in nedelja.
Čas za: načrtovanje in planiranje izletov in potovanj, piknik, odhod na dopust, izobraževanje, obisk seminarjev in tečajev ter potopisnih predavanj, kino, obisk muzeja, načrtovanje prihodnosti, urejanje pravnih zadev, reševanje sporov, pripravo marmelad ter vkuhavanje sadja in zelenjave, šport v naravi

Tako delni sončni mrk je mimo. Upam, da ste ga dobro izkoristili za čiščenje in jesenka opravila, pa seveda tudi za počitek in sprostitev. V tem tednu bo Luna rasla in nam vlivala energijo za nove delovne aktivnosti, ki zahtevajo od nas natančnost in organiziranost. Čeprav na marsikoga deluje težak vpliv Jupitra in Neptuna, ki si v teh dneh stojita tesno nasproti. Mnogim prinašata utrujenost in brezvoljnost. Kdor pa ju ima harmonično povezano s kakšnim svojim osebnim planetom ali točko, pa lahko v tem času občuti močno intuicijo, moč za regeneracijo, sproščanje pa tudi ustvarjanje. Eksaktna opozicija bo nastopila v četrtek, ko bo na nas močno vplival tudi Merkur.

Četrtek in petek bosta kritična dneva, ker se bo planet Merkur navidezno ustavil in obrnil na svoji poti in se bo nato vse do 9. oktobra gibal retrogradno. Dnevi, ko se planet »ustavlja« na svoji poti in »obrača«, nam pogosto zagodejo v komunikaciji, v prometu, v razumevanju stvari, pri učenju, iskanju informacij, pozabljanju pomembnih zadev, iskanju ključev in drugih drobnih predmetov. Bodite pazljivi pri vsem kar počnete in ostanite potrpežljivi. Še posebej bodite pozorni vsi tisti, ki imate osebne planete in pomembne točke na sredinskih stopinjah znamenja Tehtnice, Ovna, Raka ali Kozoroga pa tudi Bika in Ribi. Tudi Dvojčki in Device, katerih vladar je Merkur, bolj opazijo in čutijo vpliv retrogradnost tega planeta.

V ponedeljek bo že zgodaj zjutraj Luna prestopila v znamenje Tehtnice. Zato bo dobro, da teden začnemo z nalogami, ki zahtevajo sodelovanje, dogovarjanje in opravila, pri katerih moramo sklepati kompromise in se pogajati z drugimi. Torej dobro za skupinsko delo. Zdaj imamo še čas, da se kaj pomembnega dogovorimo, saj bo do prve tretjine meseca oktobra Merkur retrograden, ko bodo dogovori bolj slabo tekli. Razen, če bomo reševali zadeve za nazaj ali urejali stvari iz preteklosti. Takrat smo lahko še uspešni.

V torek zjutraj lahko naletimo na oviro ali nam kakšna zadeva ne bo stekla po načrtu. Preden greste v službo ne bodite preveč pikolovski in se ne jezite nad družinskimi člani, če niso kaj postorili, kot ste si zamislili. Vstanite dovolj zgodaj, da boste umirjeni prišli na delovno mesto. Sredina dneva bo že bolj prijazna. Prijetno kosilo in klepet ob kavici z najboljšo prijateljico, vam bo dobro del. Popoldan preživite v sproščeni družbi in uživajte v lepotah narave, da se ne bomo zvečer prepirali. Včasih se zgodi, da naletimo na osebo, ki gleda samo nase in ne upošteva mnenja drugih ali pa je ravno obratno. Tudi sami smo kdaj preveč zaverovani vase in v svoj prav, da ne opazimo, da tudi drugo mnenje ni tako slabo.

V sredo zjutraj bo Luna večji del dneva v praznem teku*. Zgodaj zjutraj bo še zelo energična in pripravljena na hitro kaj postoriti, potem pa se raje prepustimo dnevni rutini. Do sredine popoldneva še izkoristite za prijetna druženja, iskanje harmonije v vsakdanjih stvareh, tudi za urejanje stanovanja in okolice hiše, pregled in pospravljanje garderobne omare. Tehtnica namreč poskrbi za lepoto in urejenost v vseh stvareh. Preden se odpravite po nakupih jesenske kolekcije, preverite kaj že imate. Zvečer bomo že manj družabni in morda nekoliko bolj razmišljujoči. Ne bo nam všeč, da ljudje silijo v nas, zato tudi mi ne drezajmo v druge, če jim ne bo do tega.

V četrtek se bo dovršila opozicija med Jupitrom in Neptunom. Škorpijoni, Raki, Biki in Kozorogi lahko to občutijo kot notranjo umirjenost in sproščenost. Medtem ko na Ribe, Device, Strelce, Dvojčke, Ovne, Leve, Tehtnice in Vodnarje vpliva ta opozicija tako, da občutijo večjo utrujenost, brezvoljnost, morda tudi slabše telesno počutje ali se jih celo loti bolezen. Ta aspekt se tvori že nekaj časa, zato ste ga morda občutili že veliko prej. Zdaj bo vpliv počasi pojenjal in izgubljal svojo moč. Kar je zagotovo v veselje vsem tistim, na katere je vplival po slabši strani. Kadar ne gre, pač ne gre. Ob tem aspektu je to popolnoma razumljivo. Ne obremenjujte se, če česa niste zmogli postoriti. Ker ima dodaten močan vpliv še Merkurjeva postaja, vam priporočam več previdnosti povsod. Če se počutite preutrujene, se ne odpravljajte na pot in se ne ukvarjajte s potencialno nevarnimi športi in dejavnostmi.

Tudi za petek velja, da smo bolj pazljivi pri vsem kar počnemo. Popoldan bomo ugodno sodelovali. Poiščimo pomoč, če jo potrebujemo. Zagotovo nam bo kdo prisluhnil in nam skušal olajšati stisko. Se pa lahko zgodi, da bo kdo čutil ljubosumje in užaljenost, zaradi kakšnega dogodka ali besede. Bodimo strpni do drugih in ne naredimo tistega, česar ne želimo, da bi drugi storili nam. Ljudje smo v tem času bolj občutljivi. Zato si prisluhnimo in pazimo drug na drugega.

Sobota bo en tak dan, ko bomo zelo težko udejanjali svoje načrte in cilje. Previdnost ne bo odveč za vsa tista znamenja, na katere težko vpliva opozicija Jupitra in Neptuna (glejte opis za četrtek). Težko se bomo osredotočili na eno stvar. Zato je dan vredno izkoristiti za počitek in za stvari, ki nas sproščajo ter v njih poiskati notranje zadovoljstvo. Pa naj bo to meditacija, joga, sprehod, gledanje filmov, glasba, ples, ustvarjalne dejavnosti. Ne obremenjujmo se z drugimi in na zunanji svet. Poskrbimo najprej zase.

V nedeljo bo že bolje. Na svet bomo gledali bolj vedro in zadovoljno, imeli bomo več pozitivne energije. Dan preživimo z nam dragimi osebami. Presenetimo jih s kakšno lepo gesto. Pojdimo na izlet, ponovimo kakšno dogodivščino, urejajmo spomine iz dopustovanja in potovanj. Pa tudi za romantičen zmenek in lepo doživetje, nam bo čas naklonjen.

*Da Luna teče v prazno pravimo takrat, ko v znamenju, v katerem se nahaja in preden vstopi v novo znamenje, ne naredi nobenega aspekta več z drugimi planeti. To ni primeren čas za uvajanje novosti in za pomembne odločitve.

Opomba: Zgoraj navedeni vplivi so splošni in ponazarjajo ritem narave in vseh ljudi. Vsak posameznik pa doživlja vplive Lune, Sonca in planetov tudi drugače, v skladu s svojo natalno karto.

Urška Kozmus je astrologinja, ki se je izobraževala na Astrološki akademiji Stella in je soustanoviteljica društva Astro klub Luna, ki se zavzema za ozaveščanje širše javnosti o astrologiji kot uporabni vedi v vsakdanjem življenju. Ljudem svetuje pri načrtovanju prihodnosti in jim pomaga razumeti tok življenja s pomočjo Lune, Sonca in ostalih planetov.

Urška Kozmus, DAstrolAS
Astro klub LUNA
www.facebook.com/AstroKlubLUNA

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Slovo od Mance Košir bo 8. maja na Žalah

V preteklem tednu je v 77. letu starosti po težki bolez...

Na koga računate, ko se boste postarali? Na državo, socialo, otroke...?

Ali morda na partnerja, na sosede, na prijatelje, na se...

Zakaj moški ob upokojitvi izgubijo več kot ženske?

Raziskave so pokazale, da se moški bistveno težje prila...

Živahni prvomajski prazniki v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu so turistično leto začeli v pozit...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.