Lunin horoskop: Kaj prinaša novi teden?

Moj čas > Dogodki | piše: Urška Kozmus | 21.9.2015
Astrologinja Urška Kozmus je za bralce portala MojaLeta.si pripravila kratko tedensko astrološko napoved. Preberite, kaj vam prinašajo Luna, Sonce in ostali planeti od danes do naslednjega ponedeljka.
Kaj prinaša novi teden? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kaj prinaša novi teden? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kaj je priporočljivo početi v času, ko Luna prehaja posamezna astrološka znamenja

Luna raste v znamenju Strelca – ponedeljek do 14:33.
Ob 10:59 se dovrši prvi lunin krajec.
Čas za: načrtovanje in planiranje izletov in potovanj, piknik, odhod na dopust, izobraževanje, obisk seminarjev in tečajev ter potopisnih predavanj, kino, obisk muzeja, načrtovanje prihodnosti, urejanje pravnih zadev*, reševanje sporov, pripravo marmelad ter vkuhavanje sadja in zelenjave, šport v naravi

Luna raste v znamenju Kozoroga – ponedeljek od 14:33, torek in sreda do 19:51.
Čas za: opravila, ki zahtevajo disciplino in osredotočenost, vzpostavljanje reda, gradnjo, ukvarjanje z nepremičninami, hišna opravila in popravila, nove poslovne in službene projekte*, utrjevanje poslovnih odnosov, sklepanje pogodb*, urejanje uradnih in finančnih zadev, negovanje kože in telesa, izdelavo kozmetičnih pripravkov, obisk hribov in gora

Luna raste v znamenju Vodnarja – sreda od 19:51, četrtek in petek do 21:44.
Čas za: druženje s prijatelji in sklepanje novih poznanstev, povezovanje in druženje v interesnih skupinah in organizacijah, raziskovanje, ukvarjanje z alternativo, uporništvo, izražanje in uveljavljanje lastnega mnenja, inovacije in domiselne ideje, eksperimentiranje, nakup računalniške in multimedijske opreme*, ukvarjanje z računalniško tehnologijo, obisk gora in šport v naravi, prezračevanje hiše in stanovanja, gradbena dela in hišna opravila, ukvarjanje s finančnimi načrti*, ustvarjanje in oblikovanje, presenečenja

Luna raste v znamenju Ribi - petek od 21:44, sobota in nedelja do 21:29.
Čas za: zaupne pogovore, sprostitev in počitek, meditacijo in jogo, umetnost, ples, glasbo, dobrodelne dejavnosti in nesebično pomoč, vodne športe in izlete ob vodnih površinah, pranje večjih količin perila in čiščenje stanovanja, ukvarjanje z ustvarjalnimi dejavnostmi, obisk kina, sanjarjenje

*Vse te dejavnosti je priporočljivo izvesti v času, ko Merkur potuje direktno in ne v sezoni mrkov. Trenutno je Merkur retrograden in smo tik pred popolnim lunin mrkom, zato bi vas opozorila, da se ne spuščata v neznano in v nove posle. Nadaljujte s tem kar že imate, urejajte in dogovarjajte se o tekočih zadevah ali rešujte zadeve za nazaj. Morda raje kakšno stvar zaključite, da boste imeli več možnosti za nove izzive in priložnosti, ki bodo še prišle.
Te dejavnosti in opravila, ki jih je dobro izvesti, ko Luna prehaja določeno znamenje, sem pustila zapisana, ker vas želim opozoriti na to, kako beremo priporočila v luninih koledarjih. Danes nam računalniška tehnologija omogoča tudi razvoj dobrih astroloških programov. Vendar ima astrologija, tako kot vsaka druga veda, tudi izjeme. Če prebirate kakšen lunin koledar, ki je splošen za vse in je v njem navedeno, da je v tem tednu dobro sklepati poslovne odločitve, potem nista bili upoštevani dve osnovni astrološki dejstvi – sezona mrkov in retrogradni Merkur.
V tednu, ki prihaja vam želim vse lepo! Pustimo za seboj stvari iz preteklosti, ki nas bremenijo. Počistimo z mukotrpnimi odnosi. Če pa se nam zdi, da kljub obupnemu položaju kakšne zadeve ni vredno kar zavreči, pa jo pričnimo na novo graditi iz temeljev ali iz točke, ko se je kaj zalomilo. S tem mislim tako odnose, kot ustvarjanje kakšnega izdelka, domača popravila in opravila, gradnjo in prenovo, itd.

V ponedeljek opravimo vse potrebno do sredine dopoldneva, nekje do 10. ure bomo še najbolj učinkoviti in dokaj hitri. Samozavestno in pogumno se bomo podali k novim izzivom. Vendar ni rečeno, da bo našim kolegom to všeč ali pa bodo drugačnega mnenja. Mogoče pa nam kdo ne bo všeč s svojim nastopom. Z veliko mero potrpežljivosti, se bomo že nekako uskladili. Popoldan, ob koncu delovnega dne, bomo na stvari in dogodke gledali drugače. Če smo bili zjutraj visokoletečih ciljev, bomo zdaj stopali po realnih tleh.

Noč na torek in jutro bosta umirjena. Resnih in odgovornih opravkov se bomo lotili optimistično. Popoldan se nas lahko poloti malodušje in zaskrbljenost. Na cesti ne bo manjkalo mrkih pogledov pa tudi v trgovino se raje ne odpravljajte, če to zares ni potrebno. Namenimo si čas in se pogovarjajmo. Čeprav bomo bolj tarnali kot se pogovarjali o prijetnih rečeh. Ne držimo stiske v sebi. Zato imamo prijatelje in družino.

V sredo, ob 10:21 se prične jesen, saj bo takrat Sonce prestopilo v znamenje Tehtnice. Pričela se bo s prijetnimi energijami. V zraku bo čutiti prijetna in romantična presenečenja, ljubezen, ekstravaganco in srečne preobrati. To boste občutili zlasti Ovni, Levi, Strelci pa tudi Tehtnice, Dvojčki in Vodnarji, če imate na sredinskih stopinjah teh znamenj osebne planete in pomembne točke. Ljubezen na prvi pogled in prijetna doživetja ne bodo redkost. Dan bo kot naročen tudi za organizacijo, disciplino in resna opravila. Dobro bomo sodelovali in se usklajevali. Pomembne sestanke društev, klubov, organizacij, strank in somišljenikov, planirajte za sredin večer.

V četrtek bomo z dobrim občutkom stopili v nov dan. Kar smo se dogovorili prejšnji večer, bomo sedaj uskladili, popravili ali še dopolnili. Prijetno nam bo v družbi, če bomo le strpni in pripravljeni sodelovati. Morda se obudijo ali pa vzpostavijo nova prijateljstva. Bodite pa previdni pri vsem kar počnete. Še zlasti v komunikaciji in v prometu. Energije bodo napete. Ovire in zmote so zelo možne. Ostanite mirni in ne izzivajte sreče. Opozorilo velja zlasti za Tehtnice, Kozoroge, Ovne in Rake oz. če imate na sredinskih stopinjah teh znamenj osebne planete in pomembne točke.

V petek bomo še čutili težavnejše energije prejšnjega dne. Ker bo Luna ves dan tekla v prazno** je čas, da zaključujemo naloge tega delovnega tedna. Ne obremenjujte se, če česa niste niti začeli, ker v petek ni pravi čas za to. Popoldan pa preživite s prijatelji ali družino in skupaj počnite stvari, ki vas veselijo. Brez kakršnihkoli obveznosti in pričakovanj. Pazite na svojo varnost. Za petkov večer ne planirajte odhodov na lepše, ker se ne bo izteklo, kot bi si želeli.

Noč na soboto je lahko za tiste, ki so rahlega spanca, precej dolga ali pa vas prebudijo moreče sanje. Energije bodo zelo težavne. Po svetu je povečana možnost nasilja. Žal pa se tudi za štirimi stenami v naši bližini marsikaj dogaja, pa tega niti ne vemo. Vse kar lahko storimo je, da smo strpni in da si stojimo ob strani tudi takrat, ko nam ni enostavno. Vsi tisti, ki imate na začetnih znamenjih Device, Strelca, Dvojčka in Ribi osebne planete in pomembne astrološke točke, bodite pazljivi tudi na svoje zdravje in pazite, da ne pride do poškodb. Vsi pa se v teh dneh izogibajte opojnih substanc, saj zdaj še močneje negativno delujejo.

V nedeljo bo Luna tekla v prazno**. Vznemirjenost in razdražljivost se lahko še nadaljujeta. Namesto, da razmišljamo o negativnih stvareh, se raje podajmo v naravo, kjer bomo najlažje našli mir, ki ga v teh dneh vsi potrebujemo. Ker bo dan tik pred luninim mrkom pa je tudi zelo ugoden čas, da počistimo in pospravimo z vso navlako, ki se nam je nabrala. Tako v materialnem kot duhovnem smislu. Opustimo stare vzorce razmišljanja, ki nas ne vodijo k sreči. Ker bo energije dovolj, le prav jo moramo usmeriti, počistimo hišo in stanovanje. Kadar pospravimo svoj materialni svet, se tudi naše misli očistijo in prenovijo. Poskusite.

**Da Luna teče v prazno pravimo takrat, ko v znamenju, v katerem se nahaja in preden vstopi v novo znamenje, ne naredi nobenega aspekta več z drugimi planeti. To ni primeren čas za uvajanje novosti in za pomembne odločitve.

Opomba: Zgoraj navedeni vplivi so splošni in ponazarjajo ritem narave in vseh ljudi. Vsak posameznik pa doživlja vplive Lune, Sonca in planetov tudi drugače, v skladu s svojo natalno karto.

Urška Kozmus je astrologinja, ki se je izobraževala na Astrološki akademiji Stella in je soustanoviteljica društva Astro klub Luna, ki se zavzema za ozaveščanje širše javnosti o astrologiji kot uporabni vedi v vsakdanjem življenju. Ljudem svetuje pri načrtovanju prihodnosti in jim pomaga razumeti tok življenja s pomočjo Lune, Sonca in ostalih planetov.

Urška Kozmus, DAstrolAS
Astro klub LUNA
www.facebook.com/AstroKlubLUNA
Morda te zanima tudi:

Tedenski numeroskop: Ljubezen do sebe ni zavrnitev drugih

Izračunajte si svoje število in preberite, kaj vam v te...

Tedenski numeroskop: Le vi ste vi!

Izračunajte si svoje število in preberite, kaj vam v te...

Tedenski numeroskop: Živite svoj največji potencial

Izračunajte si svoje število in preberite, kaj vam v te...

V Cityparku pomlad pozdravljajo z veličastnimi japonskimi češnjami

Topli sončni dnevi nas vodijo vsak dan bližje pomladi.

Tedenski numeroskop: Nehajmo loviti svoj rep

Izračunajte si svoje število in preberite, kaj vam v te...

V šovu Kdo si ti? so se pod maskami skrivali Rok Ferengja, Emkej in Neisha

Tretji del šova Kdo si ti? Zvezde pod masko je znova na...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.