Iz Jožičine kuhinje: Krhki flancati

Tokrat je Jožica pripravila recept za krhke flancate. Preizkusite ga, odličen je!
Krhki flancati (foto: Jožica Ostrožnik)
Krhki flancati (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

20 dkg ostre moke
20 dkg mehke moke
6 dkg masla
4 rumenjaki
8 žliv belega vina
8 ravnih žlic kisle smetane
1/2 pecilnega praška
sol po svojem okusu

Priprava:

Vse sestavine zmešamo najprej z mešalcem, nato pa jih na delovni površini vgnetemo še z rokami. Gnete se krasno, moke ni potrebno dodajati.

Testo naj počiva 1/2 ure, nato ga na pomokani površini zvaljamo kot za rezance za nožev rob na debelo.T o lahko storimo tudi s strojčkom za rezance, ki ga uravnamo na debelino 4.

Testo razrežemo na krpe, velike 10 krat 5 cm, jih nekajkrat zarežemo, prepletemo in ocvremo v vročem olju.

Z obliko se lahko poigramo. Testene krpe narežemo na resice, jih ovijemo okrog kuhalnice, ali pa krpice zarežemo v sredini, jih skozi luknjico nekaj nabodemo, v stiščišču še nekoliko stisnemo, tako da bodo, ko jih bomo ocvrli, z nekaj sreče nastale vrtnice.

V olje za cvrtje damo nekaj soli, da se ne bi penilo.

Ali je olje dovolj vroče, ugotovimo tako, da vanj vtaknemo leseno kuhalnico. Če se olje okrog nje zapeni, je temperatura primerna.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Kavina rolada

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za vse ljubitelje ka...

Iz Jožičine kuhinje: Sok hruške s korenčkom

Če imate tudi vi polno domačih hrušk in korenja, lahko ...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčna pita

Iz Jožičine kuhinje je zadišalo po okusni in hitro prip...

Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in ...

Vremenska napoved za 28. september

Kakšno vreme se obeta?

Misel za 28. september

Portal MojaLeta.si vam vsako jutro podarja pozitivno mi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.