Iz Jožičine kuhinje: Krhki flancati

Tokrat je Jožica pripravila recept za krhke flancate. Preizkusite ga, odličen je!
Krhki flancati (foto: Jožica Ostrožnik)
Krhki flancati (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

20 dkg ostre moke
20 dkg mehke moke
6 dkg masla
4 rumenjaki
8 žliv belega vina
8 ravnih žlic kisle smetane
1/2 pecilnega praška
sol po svojem okusu

Priprava:

Vse sestavine zmešamo najprej z mešalcem, nato pa jih na delovni površini vgnetemo še z rokami. Gnete se krasno, moke ni potrebno dodajati.

Testo naj počiva 1/2 ure, nato ga na pomokani površini zvaljamo kot za rezance za nožev rob na debelo.T o lahko storimo tudi s strojčkom za rezance, ki ga uravnamo na debelino 4.

Testo razrežemo na krpe, velike 10 krat 5 cm, jih nekajkrat zarežemo, prepletemo in ocvremo v vročem olju.

Z obliko se lahko poigramo. Testene krpe narežemo na resice, jih ovijemo okrog kuhalnice, ali pa krpice zarežemo v sredini, jih skozi luknjico nekaj nabodemo, v stiščišču še nekoliko stisnemo, tako da bodo, ko jih bomo ocvrli, z nekaj sreče nastale vrtnice.

V olje za cvrtje damo nekaj soli, da se ne bi penilo.

Ali je olje dovolj vroče, ugotovimo tako, da vanj vtaknemo leseno kuhalnico. Če se olje okrog nje zapeni, je temperatura primerna.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Snežni žličniki

So vam ostali beljaki, pa ne veste, kako jih porabiti? ...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina tortica

Okusna in hitro pripravljena sladica bo popestrila vaš ...

Iz Jožičine kuhinje: Germknedle

Specialiteta avstrijskih restavracij, še posebej radi s...

Iz Jožičine kuhinje: Česnova juha s timijanom

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za zdravo in okusno ...

Iz Jožičine kuhinje: Išlerji

Odličen recept za doma pripravljene išlerje najdete v p...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji iz rezančnega testa polnjeni z jajčnim nadevom

Tako kot vedno, tudi danes Iz Jožičine kuhinje prihaja ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.