Zanje boste potrebovali. 2 jajci, 240 g jogurta, 150 g rjavega sladkorja, 240 g moke, 1 dl rastlinskega olja, nastrgano lupinico 1 bio limone, 1 čajno žličko vanilije, 10 g vinskega kamna, 150 g borovnic (svežih ali zamrznjenih).
Za preliv boste potrebovali 2 jedilni žlici sveže iztisnjenega limoninega soka in 100 gramov sladkorja v prahu.
Pečico segrejemo na 180 °C. V plastično posodo damo jajce, sladkor, jogurt, vanilijo in olje.
Premešamo z metlico za stepanje.
Nato dodamo vinski kamen in moko. Ponovno dobro premešamo z metlico za stepanje.
V maso vsujemo približno 3/4 borovnic in jih s kuhalnico previdno vmešamo v maso.
Maso vlijemo v namaščen pekač in povrhu potrosimo preostale borovnice.
Vse skupaj damo peči v ogreto pečico. Pečemo 40-45 minut.
Pri meni se pri določanju, ali je pecivo že pečeno, najbolje obnese test z zobotrebcem. Zobotrebec na sredini zapičim do dna in če pride zobotrebec ven čist, je pecivo pečeno. V nasprotnem primeru počakam še pet minut in postopek ponovim.
Pecivo ohladimo. Medtem, ko se ohlaja, pripravimo preliv. V skodelico zmešamo 100 g sladkorja v prahu in 2 žlici limone.
Zmes prelijemo po ohlajenem pecivu, ga narežemo na kocke in postrežemo.
Še več okusnih receptov boste našli
tukaj.