Medgeneracijsko aktivni delodajalci vabljeni k sodelovanju na jesenskem natečaju za priznanje MEGA

Začenja se jesenski natečaj za priznanje MEGA 2022. Natečaj je namenjen medgeneracijsko aktivnim delodajalcem, ki lahko svoje dobre prakse medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju na natečaj prijavijo vse do 7. oktobra 2022. Natečaj poteka pod okriljem projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad.
Natečaj je namenjen medgeneracijsko aktivnim delodajalcem, ki lahko svoje dobre prakse medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju na natečaj prijavijo vse do 7. oktobra 2022.
Natečaj je namenjen medgeneracijsko aktivnim delodajalcem, ki lahko svoje dobre prakse medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju na natečaj prijavijo vse do 7. oktobra 2022.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Priznanje MEGA je zasnovano kot priznanje za dobre prakse delodajalcev na področju medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju. Natečaj je tretji po vrsti in tokrat poteka zadnjič, saj se projekt Vsi zmagujemo, ko sodelujemo s koncem leta izteka. Delodajalci, predvsem vodje in kadrovniki, imajo tako še zadnjo priložnost, da predstavijo svoje zmagovite kadrovske pristope za spodbujanje medgeneracijskega sožitja.

Na natečaju lahko sodelujejo vsi delodajalci iz gospodarstva, javnega in nevladnega sektorja. Sodelovanje je za prijavitelje brezplačno. Pogoj za prijavo je, da je bila dobra praksa izvedena v letu 2021 in/ali 2022. Delodajalci preprosto izpolnijo prijavna obrazca, ki sta objavljena na spletnem mestu https://sodelovalnica.si/natecaj/, in ju do petka, 7. oktobra 2022 skupaj s prilogami pošljejo na e-naslov: natecaj-mega@sodelovalnica.si.

 

Spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja je pomemben del menedžmenta človeških virov v času velikega povpraševanja po kadrih, izpostavlja predsednik strokovne komisije za podeljevanje priznanj MEGA dr. Andrej Kohont s Katedre za razvoj in menedžment organizacij in človeških virov na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Ob tem dodaja: »Medgeneracijsko sodelovanje je še posebej velik izziv pri delodajalcih, ki se soočajo s pomanjkanjem kadra, želijo okrepiti dialog v ekipah ter spodbuditi pretok znanja in veščin s starejših sodelavcev na mlajše in obratno. Spodbujanje medgeneracijskega sožitja predstavlja dodano vrednost in krepi ugled delodajalca, prispeva k privabljanju novih sodelavcev in predvsem zadržanju talentov. Priznanje MEGA je tako lep pokazatelj, da si delodajalec aktivno prizadeva za vključujoče in raznoliko delovno okolje.«

 

Delodajalci se s predstavitvijo svojih dobrih praks potegujejo za dve različici priznanja: priznanje MEGA navdih za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju in posebno priznanje MEGA pospešek za izjemne dosežke v medgeneracijskih aktivnostih, povezovanju in sodelovanju v delovnem okolju. Prijavitelji bodo o rezultatih natečaja obveščeni po e-pošti, podelitev priznanj delodajalcem z najbolj izstopajočimi praksami pa bo potekala na zaključen dogodku projekta 7. decembra.

Informacije o natečaju, pravilnik o podeljevanju priznanj MEGA in obrazca za prijavo dobre prakse prijavitelji najdejo na spletnem mestu: https://sodelovalnica.si/natecaj/.

 

Več informacij: mediji@sodelovalnica.si

 

O natečaju za priznanje MEGA in projektu Vsi zmagujemo, ko sodelujemo

Natečaj za priznanje MEGA poteka v okviru projekta s področja medgeneracijskega sodelovanja na delovnem mestu in sobivanja generacij z geslom Vsi zmagujemo, ko sodelujemo. Namen projekta, ki se izvaja od 2020 do 2022, je zmanjševanje in odpravljanje medgeneracijskih stereotipov. Cilj projekta je prispevati k večji ozaveščenosti vseh generacij o pomembnosti medsebojnega sodelovanja in vseživljenjskega učenja. Projekt sofinancirata Republika Slovenija prek Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropska Unija prek Evropskega socialnega sklada. Podporniki projekta in natečaja so Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Slovenska kadrovska zveza. Več informacij: www.sodelovalnica.si.

Morda te zanima tudi:

Prihaja 21. Festival za tretje življenjsko obdobje

Največji dogodek za starejše v Evropi - in hkrati osred...

Tvoj aktiven oddih v Thermani Laško v prijetni družbi Mojaleta.si

Za vas smo pripravili poseben paket bivanja: MOJA LETA ...

Disleksija, ot(r)ok skritih zakladov

Disleksija je dar in prednost 21. stoletja in današnje ...

Arboretum Volčji Potok bodo zopet napolnila otroški smeh in razigranost

V čudovit Arboretum Volčji Potok se po dvoletnem premor...

Odločitev Ustavnega sodišča glede pravic istospolnih partnerjev

Ustavno sodišče, je odločilo, da je ureditev, ki določa...

Kako brati krvno sliko?

Že poznate priročnik »Kako brati krvno sliko«? Glavno v...

Tedenski numeroskop: Ego ni nujno slab

Kaj mi sebi dovolimo početi, morda celo nekomu škodovat...

Ta kuhinjska sestavina naj bi bila skrivnost do zdravih las

Glasbena zvezdnica je na družabnih omrežji delila nenav...

Samooskrbna srebrna vas: posebna oblika oskrbe za starejše

V obmejni občini Loški Potok nameravajo na prav posebej...

Tedenski numeroskop: Kako komuniciramo?

Izražamo se na različne načine, zato se včasih tudi nap...

Naj Fala Kruh 2022: Fala Slonček vabi k peki kruha

Letos bomo ponovno izbirali najboljši kruh v treh kateg...

To lahko storite z začimbami, ki jim je potekel rok uporabe

Če uživate v kuhanji in radi pripravljate bogate ter ok...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2022 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.