KUHALNICA: Bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegate na domačo lekarno, lahko bonboni za boleče grlo nastanejo kar v vaši kuhinji.
Bonboni za boleče grlo (foto: OblizniPrste.si)
Bonboni za boleče grlo (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zanje potrebujemo: kavno skodelico sladkorja, pol kavne skodelice vode, 1 žlico limoninega soka, 1 žlico medu, 1/4 čajne žličke mletih klinčkov, pol čajne žličke mletega ingverja, ščepec mletega cimeta, sladkor v prahu (za posip).

Eno kavno skodelico sladkorja in pol kavne skodelice vode segrevamo na nizki temperaturi. Dodamo eno žlico sveže stisnjenega limoninega soka in eno žlico medu. Če je le mogoče, uporabimo domači med.

Med segrevanjem ves čas mešamo, približno 5 minut. Nato dodamo četrt čajne žličke mletih klinčkov, pol čajne žličke mletega ingverja in ščepec mletega cimeta.

Segrevamo dalje na nizki temperaturi in vmes večkrat premešamo.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Žajbelj na mleku za obolelo grlo

Približno po 10 minutah, se ta sladko – začimbna masa začne malenkost peniti, zato jo neprestano mešamo še 5 minut.

Odstavimo in malce ohladimo.

Med ohlajanjem pripravimo pekač s peki papirjem ter vrečico, s pomočjo katere bomo naredili bonbončke. Delno ohlajeno maso zlijemo v vrečico.

Pazimo, da ni masa pretopla, saj bi v tem primeru vrečica počila.

Na peki papir nabrizgamo majhne bonbončke, ki naj bodo narazen vsaj 2 cm. Namesto vrečke lahko uporabimo tudi žlico, vendar bomo tako težje oblikovali enake oblike.

Bonbone za boleče grlo potrosimo s sladkorjem v prahu, da se kasneje ne bodo zlepili skupaj ter jih ohladimo oz. posušimo v hladnem in suhem prostoru.

Fotografije postopka boste našli tukaj.
Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...

KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena

Ne samo krompir, ampak tudi ostali gomoljčki (zelena, k...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčno pecivo iz moje mladosti

Velikokrat me misli ponesejo v leta moje mladosti. Ah, ...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Enolončnica z domačo klobaso

Včasih, ko se naveličamo cvrtja, peke in obilnih obroko...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Kje je najboljše živeti po upokojitvi? Spoznajte 5 top držav

Razmišljate, da bi svoja zlata leta preživeli v tuji de...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.