NUMEROLOGIJA: Napoved za avgust

Avgust je tu. Ko skozi okno pogledam moje drevo, že vidim nekaj rumenih listov, čeprav se povsod bohoti zelena barva in čeprav je to mesec, ko si še lahko rečemo, da je še malo časa za počitek. Mesečna vrednost avgusta je število 8 in z univerzalnim letom 1, nam daje število 9, kar pomeni, da smo prišli na konec nečesa, kar smo si zadali za letošnje leto.
Kaj lepega prinaša avgust? (foto: pexels.com)
Kaj lepega prinaša avgust? (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ta mesec ima majčkeno posebnost in sicer vsak dan je tudi končni seštevek dneva. Recimo danes smo 2.8.2017 in seštevek dneva je tudi 2 in tako dalje….

Barva meseca avgusta je zlata. Modrost pride na koncu in tudi ta mesec je konec starih razlogov, izgovorov, bolečin, delovanja, poskusov…

Naj si bo urejanje odnosov, posvečanje karieri ali preprosto obdobje rasti nas samih, rezultat bi moral biti tu. Če ga ni, smo nekje skrenili v dilemi ali nedelovanju v to smer. Mesec avgust bo tako namenjen nekakšni inventuri, ohranjanju ravnotežja in preprostemu dejstvu, da nekatera dogajanja v življenju pač ne moremo rešiti v kratkem času. Pomaga že, če si vsaj osvežimo pogled in vsaj malce spraznimo kovčke preteklosti, ki smo jih čistili najbolj intenzivno v lanskem letu.

Če ste premlevali o menjavi službe, razmislite v tem mesecu, katere so dobre in slabe lastnosti te službe, v kateri ste zdaj. Pospravite mize, omarice, uredite arhive in v miru razmislite, če ne bi morda po dopustih končno opravili tisti razgovor s šefom, ki ste ga v sebi že neštetokrat preigrali. Kaj si zaslužim?

V avgustu bo priložnost tudi za postavljanje na lastne noge v odnosu do prednikov. Vas obravnavajo, kot ne bi znali šteti do pet? Ali pa se samo gibljete v coni lastnega udobja in čeprav stokate, da nimate nobene zasebnosti, v resnici hotel mama ni tako neprivlačen, kot zgleda na prvi pogled. Naredite nekaj v tej smeri. Če imate zaostrene odnose s predniki, se pogovorite in začnite delovati v smeri večje samostojnosti. Zamere vedno najbolj prizadenejo tistega, ki jih goji in čas je za rezanje popkovine. Kadar ves čas poudarjate, da ste odrasli, to tudi dokažite.

Nekatera stara partnerstva kar ne poniknejo v preteklosti, kajne? Še vedno vas zbode pri srcu, ker se je vaš odnos končal. Lahko si čisto razumsko rečemo, da zdaj pa dosti in boste šli iz tega odnosa za vedno in vendar srca pač ne moremo kar prežagati na dvoje, ker zahteva, da opravimo proces žalovanja, ko odide oseba iz našega življenja. Ta mesec ni namenjen novim začetkom na tem področju, temveč vam osebno. Preživite malce časa sami s seboj, zamenjajte okolje in ne sedite na dveh stolih, če ste to zdaj nekaj časa počeli. Ni pošteno in čeprav vam prinaša trenutke adrenalina, je med dvema zvezama vedno nujno narediti malce osebne inventure.

Spustite na plano ustvarjalnost, stara načela, ki se jih držite kot pijanec plota in se vprašajte, česa vas je strah. Postavite si malce višja merila in postanite bolj ambiciozni. Ta mesec je dober za to, da v miru razmislite, kaj bi lahko delali drugače in katere priložnosti so šle mimo, ker ste se predolgo odločali.

Število 8 je most med materialnim in duhovnim in pogum je sestavni del tega. Zaupajte si. V avgustu bomo imeli 3 datume, ki bodo popolnoma v duhu števila 8 in sicer: 8, 17 in 26. avgust. To bo čas, ko se bo prižgala zelena luč in potovanje bo malce lažje. Nekaj bomo odpustili, nekaj dobili in enostavno zaupali v sebe. Spustite se na polje neomejenih možnosti in si najdite prostor pod soncem.

Konec nečesa nosi v sebi že nove začetke. Vprašajte se, v čem pretiravate?
Si govorite, da morate shujšati in vendar ves čas nekaj grizljate. Ohranjanje ravnotežja v prehrani je nujno za zdravje, tokrat pa razmislite o razlogu za grizljanje. Pestujete v sebi neko zamero in se izogibate pogovoru z osebo? Bistveno je, da razmislite, zakaj odlagate? Imate sploh še razlog za tako početje?

Mesečna vrednost 8 nas sicer napotuje na besedo obilje, vendar se obilje ne sprosti, če za seboj vlečemo stare načine služenja denarja in nočemo poskusiti nič novega. Priložnosti v letošnjem letu je treba zagrabiti, čeprav so enkratne. Saj veste tisto…kamen na kamen, palača….

Najbolj pomemben napotek za avgust je, da nekaj spustimo, pospravimo, zaupamo, uredimo za nazaj, se opravičimo, se pogovorimo, razmislimo, počistimo omare, odpustimo in vprašamo srce za nasvet.

Naredite si načrt! Materializirajte misli, oborožite se z beležko in samo zapisujte, ko bodo prišle. Če imate polno glavo tega, kaj bi radi počeli ali naredili, je sanjarjenje sicer v redu, vendar samo to ne bo zadostovalo. Sanje se uresničijo samo, ko smo tudi sami aktivni in morda tiči tukaj razlog za neuspeh.

Vzemite si čas zase. Razmislite v miru. Vzemite si čas za nego telesa in duha in zagotovo boste prišli do zaključka, da ste nekaj pa le postorili. Včasih se na zunaj še nič ne vidi v konkretnih rezultatih, vendar pa je znotraj nas marsikaj drugače. Koliko napora ste v resnici vložili letos v spremembe?

Sestavni del modrosti je čut srca. Je tudi ljubezen, ki se dvigne nad meje v glavi. Je tudi sočutje. Bodite nekomu v oporo. Povejte, da rabite pomoč, če ste v stiski. Začnite se obračati proti soncu kot sončnica, ki nam vedno dvigne razpoloženje. Postavite se zase. Načrtujte, pišite pesmi, slikajte, poslušajte glasbo, prisluhnite naravi in predvsem prisluhnite sebi.

Mir v duši je vibracija avgusta. Mir v srcu in zaupanje vase. Ne grizite se za to, kar ste narobe naredili v preteklosti. Ljubiti življenje je modrost in radost. Bodite torej radostni. Pojdite na višjo točko in občudujte razgled in ljubite pot samo, ko se vzpenjate. Bodite najboljši vzgled otrokom in odpustite prednikom. Naj energija iz srca teče v vse smeri.

Ko se vprašamo:« Koga imam rad? Kaj mi je všeč? Kaj me navdušuje? Kaj mi je pri srcu? Kaj rad delam?«, nehote prelisičimo um in ga zaposlimo s pozitivnimi odgovori. Zakaj bi se torej trudili in iskali žalostne odgovore.

Pregovor meseca: »Moj prvi korak je pospremila dobra misel, drugega dobra beseda in tretjega dobro dejanje. In tako me je pot popeljala v raj.« (Zaratustra).

Lepo in radi se imejte.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Živahni prvomajski prazniki v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu so turistično leto začeli v pozit...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.