Če bi tudi vi radi presenetili svoje domače in goste, če bi radi ponudili enostavno, pa vendar nekoliko drugačno decembrsko jed, potem preizkusite ta super recept, ki je navdušil svet in postal pravi hit.
Kako ga pripraviti?
Postopek je zelo enostaven. Najprej izberite približno enako velike krompirje, pustite jim olupek, le dobro jih operite. Nato krompir odrežite na enem koncu, lahko ga daste tudi med dve kuhalnici, ti bosta preprečili, da bi krompir zarezali preveč. Nato režite tanke rezine.
V kozico nalijte nekaj olja, dodajte strok česna in vejico rožmarina. Segrejte. Ko česen lepo zadiši, odstavite.
Krompir nato položite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem, polijte z oljem, solite, poprajte in specite pri 180 stopinj Celzijah.
Pecite približno eno uro oziroma tako dolgo, da krompir lepo pozlati in se zapeče. Pečen krompir lahko prelijete še s stopljenim maslom in potresete s sesekljanim drobnjakom, peteršiljem ali baziliko.
Poglejte si še posnetek!