Čiščenje pečice je neprijetno opravilo, ki se ga največkrat lotimo s strupenimi kemikalijami. A ni nujno, da se čiščenja lotite tako. Umazanijo, zažgane maščobe lahko očistite tudi na naraven način.
Pri čiščenju uporabite že znana domača čistila, to so soda bikarbona, kis in limonin sok. Najprej pečico ogrejte na 250 stopinj. V pekač pečice natresite približno pet žličk sode in dodajte liter vode. Postavite v pečico in pustite delovati dobre pol ure. Nato izklopite pečico in počakajte, da se ohladi. Maščoba na notranji strani pečice se bo popolnoma zmehčala. Nato pečico še premažite z alkoholnim kisom in pustite še nekaj minut delovati. Nato zmečkajte aluminijasto folijo in zdrgnite pečico. Umazanija bo odstopila in preprosto jo boste lahko odstranili s krpo, ki ste jo namočili v toplo vodo, dodali pa tudi sok ene limone, da odišavite pečico.