Najpogostejše napake, ki jih v kuhinji počnemo vsi

Mnogo je stvari, ki jih v kuhinji počnemo že od nekdaj in se niti ne zavedamo, da jih ne delamo prav. V prispevku najdete najpogostejše napake, ki jih zagotovo počnete!
Ko sadje in zelenjavo narežemo, ju je potrebno čim prej porabiti. (foto: FreeDigitalPHotos.net)
Ko sadje in zelenjavo narežemo, ju je potrebno čim prej porabiti. (foto: FreeDigitalPHotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pranje piščančjega mesa pred toplotno obdelavo
Strokovnjaki svarijo pred pranjem piščančjega mesa, saj tako razmnožite bakterije, ki se na njem nahajajo. S pranjem pod tekočo vodo se namreč bakterije lahko razširijo po vsej kuhinji. Ne perite več mesa, ko ga postavite na štedilnik, dobro operite roke in desko, na kateri ste meso rezali.

To ne sodi v hladilnik
Ko enkrat narežete sadje ali zelenjavo, se to hitreje kvari, zato ne bo pomagalo niti to, da jih postavite v hladilnik. Takšna živila je potrebno čim prej porabiti, še hitreje lahko zgnijejo ali se posušijo.

Zamrznjena hrana
Ko dajate hrano, ki jo nameravate zamrzniti v vrečko, morate res dobro zapreti in iz nje iztisniti ves zrak. Tako bo zamrznjena hrana dlje časa ohranila svoj okus in vonj. Če se na njej pojavijo ledeni kristalčki, se njena kvaliteta slabša.

Kuhajte in pecite dovolj dolgo
Bolje nekaj minut več, kakor premalo. To velja za meso. Pecite ga počasi in dlje časa. Tako boste lahko povsem prepričani, da na njem ni škodljivih bakterij.

Hrana na sobni temperaturi
Hrana, ki sodi v hladilnik, ne sme biti na sobni temperaturi, saj se tako na njej hitreje razvijajo bakterije. Tudi mesa ne smete taliti na sobni temperaturi, še manj pa v vroči vodi. Pravočasno ga vzemite iz zamrzovalnika in ga počasi talite v hladilniku.

Bi radi prihranili več denarja? Kliknite tukaj!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

»Halo, tukaj prevarant.« Kaj vse vam bodo rekli prek telefona?

Ste že kdaj prejeli nenavaden telefonski klic z neznane...

Ste vedeli, da je ricinusovo olje tako zdravilno?

Ste vedeli, da ricinusovo olje spada med ena najbolj zd...

Hitro se lahko znebite starostnih peg

Starostne pege se lahko pojavijo že v srednjih letih. V...

Z zelišči proti vnetju ledvic

Vnetja ledvic lahko lajšate tudi z domačimi pripravki i...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Babičini triki za zdrave, krepke in sijoče lase

Preverite recepte za negovalne kure za lase, da bodo va...

Nenavadna tehnika, ki obraz v hipu pomladi za deset let!

S to preprosto japonsko tehniko lahko videz vašega obra...

Kaj morate vedeti, če imate težave s prebavili?

Ste vedeli, da žvečenje žvečilnega gumija pomaga mnogim...

Kako preprečiti kalcinacijo žil?

Če z leti v kosteh izgubljamo kalcij, se po drugi stran...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.