Nasvet bralke: Vložene marele

Moj čas > Kulinarika in recepti | piše: M. L. | 11.9.2018
Imate radi vložene gobice? Ste vedeli, da so odlične tudi vložene marele? V prispevku najdete enostaven in preizkušen recept.
Tudi marele lahko vložite. (foto: Brigita Nadoh Vidakovič)
Tudi marele lahko vložite. (foto: Brigita Nadoh Vidakovič)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Gobarska sezona se je pričela. Gobe rastejo, pravijo gobarji. In jih tudi že pridno nabirajo. Seveda velja pravilo, da se nabira le tiste gobe, ki jih zares dobro poznamo. Ostale pa pustimo v gozdu.

Da je tudi letos gob v izobilju, priča tudi skupina Nori na gobe in druge naravne dobrote, ki je zaživela na družbenem omrežju facebook. Če ste tudi vi član te skupine, potem so vas zagotovo navdušile polne košare gob, ki jih ljudje prinašajo iz gozda.

V skupini pa se najde tudi marsikateri recept, kako gobe pripraviti. Brigita Nadoh Vidakovič iz Podtabora pri Ilirski Bistrici je razkrila, da marele tudi vloži in da so takšne zelo okusne.

Zaupala nam je recept zanje: "Marele očistim, zrežem na kocke ali trakove. Dam jih v lonec z kropom, ko zavre, pustim vreti največ dve minuti. Odcedim in jih dam v kozarčke. V drugem loncu zavrem vodo z kisom, vodo in soljo. Sama uporabljam domač jabolčni kis, v razmerju 2:2. Na gobice dam 2,3 zrna popra, zalijem z vrelim kisom in še vroče zaprem. Ni nujno da se kisajo samo jurčki ... tudi marele pridejo odlične."

Če ste tudi vi nabrali polno košaro marel, kar v akcijo. Recept je enostaven, domači in prijatelji pa bodo zagotovo navdušeni, ko boste postregli z vloženimi marelami!

Imate tudi vi kak okusen, preizkušen recept, kako uporabiti gobe? Napišite nam ga in pošljite na naš elektronski naslov urednistvo@mojaleta.si in objavili ga bomo!

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Korenčkovi keksi

Iz Jožičine kuhinje prihaja enostaven recept za peko ok...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Iz Jožičine kuhinje: Masleni rogljički z nadevom

Naj med prazniki zadiši tudi po maslenih rogljičkih z o...

Biftek - drugačen in zelo okusen

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pic...

Iz Jožičine kuhinje: Zagrebška kremna rezina

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za hitro zagrebško k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2018 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.