Nasvet bralke: Vložene marele

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: M. L. | 11.9.2018
Imate radi vložene gobice? Ste vedeli, da so odlične tudi vložene marele? V prispevku najdete enostaven in preizkušen recept.
Tudi marele lahko vložite. (foto: Brigita Nadoh Vidakovič)
Tudi marele lahko vložite. (foto: Brigita Nadoh Vidakovič)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Gobarska sezona se je pričela. Gobe rastejo, pravijo gobarji. In jih tudi že pridno nabirajo. Seveda velja pravilo, da se nabira le tiste gobe, ki jih zares dobro poznamo. Ostale pa pustimo v gozdu.

Da je tudi letos gob v izobilju, priča tudi skupina Nori na gobe in druge naravne dobrote, ki je zaživela na družbenem omrežju facebook. Če ste tudi vi član te skupine, potem so vas zagotovo navdušile polne košare gob, ki jih ljudje prinašajo iz gozda.

V skupini pa se najde tudi marsikateri recept, kako gobe pripraviti. Brigita Nadoh Vidakovič iz Podtabora pri Ilirski Bistrici je razkrila, da marele tudi vloži in da so takšne zelo okusne.

Zaupala nam je recept zanje: "Marele očistim, zrežem na kocke ali trakove. Dam jih v lonec z kropom, ko zavre, pustim vreti največ dve minuti. Odcedim in jih dam v kozarčke. V drugem loncu zavrem vodo z kisom, vodo in soljo. Sama uporabljam domač jabolčni kis, v razmerju 2:2. Na gobice dam 2,3 zrna popra, zalijem z vrelim kisom in še vroče zaprem. Ni nujno da se kisajo samo jurčki ... tudi marele pridejo odlične."

Če ste tudi vi nabrali polno košaro marel, kar v akcijo. Recept je enostaven, domači in prijatelji pa bodo zagotovo navdušeni, ko boste postregli z vloženimi marelami!

Imate tudi vi kak okusen, preizkušen recept, kako uporabiti gobe? Napišite nam ga in pošljite na naš elektronski naslov urednistvo@mojaleta.si in objavili ga bomo!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.