Mnogi si kosila brez dobre domače juhe sploh ne znajo predstavljati. Če ne drug dni, pa mora po njej dišati vsaj v nedeljo dopoldan. Če tudi vi kuhate domačo govejo ali kokošjo juho, vam bodo zelo prav prišli ti nasveti, s katerimi bo vaša juha odslej še boljša.
Kako skuhati juho, da bo ta imela še boljši okus in da bo meso lepo mehko?
Nasveti so zelo preprosti:
Ko boste kuhali juho, morajo v njej obvezno biti koromač, peteršilj in repa. Preden pa zelenjavo daste v lonec, je potreben majhen trik, da bo ta še slajša in da bo dala juhi poln okus.
Zelenjavo očistite, obrišite do suhega, nato jo dajte na pekač, pokapajte z olivnim oljem in v ogreti pečici (ali pa na ponvi) malce popecite. Na tak način boste dosegli, da bo zelenjava obdržala barvo in okus.
Juhi lahko dodate tudi liste repe, korenja, zeljne liste, liste cvetače, por. Tako bo še bolj okusna.
Če pripravljate kokošjo juho, potem se držite starega reka: Stara kokoš, dobra juha! Torej, kupite staro kokoš in ohranite tudi kožico, ki bo dala juhi še bolj poln okus.
Juho je potrebno vedno kuhati počasi. Včasih so rekli, da je najboljša takrat, ko pozabimo, da jo kuhamo.
Kuhati jo moramo na zmerni temperaturi, nikakor ne sme vreti.
Ko je meso kuhano, ga odstranimo iz lonca in vrnemo kasneje, ko juho že odstavimo.
Popolnoma enostavno, kajne? Poskusite naslednjič s temi preprostimi triki, pa boste videli, da bo zares polnega okusa.
Če ne jeste mesa, nič lažjega. Skuhajte zelenjavno juho in uporabite trike z zelenjavo, ki smo jih navedli. Pa dober tek!