Odprta kuhna z noro ponudbo

Aktualno > Dogodki | piše: Odprta kuhna | 21.3.2017
Najboljši slovenski kuharski mojstri bodo ta petek, 24. marca, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zakuhali začetek že 5. sezone Odprte kuhne.
Ekipa OK z Ano Roš in Valterjem Kramarjem
Ekipa OK z Ano Roš in Valterjem Kramarjem
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Naša najbolj priljubljena kulinarična tržnica bo potekala vsak petek, in sicer marca, aprila, maja in oktobra med 10. in 21. uro, od junija do septembra pa med 10. in 22. uro. Organizacijska ekipa je zadnje mesece preživela v intenzivnih dogovorih s ponudniki, katerih rezultat bo resnično vrhunska izkušnja slovenske kulinarke v prestolnici. Starim znancem se bodo letos, med drugimi, pridružili Urška Dvoraček in Luka Nagode iz Lude, Jorg Zupan iz Ateljeja, Marko Gorela iz Istrian Tapas, Marko Ručman iz restavracije Altroké in še mnogi drugi.

»Slovenija je vrhunska kulinarična destinacija, pa ne samo zaradi vrhunskih kuharjev, ampak tudi zaradi Odprte kuhne.« je pred začetkom nove sezone kratko in jedrnato povzel starosta slovenske vrhunske kulinarike Janez Bratovž iz JB Restavracije, direktor Odprte kuhne Lior Kochavy pa dodaja: »Presrečni smo zaradi odziva in pripravljenosti najboljših slovenskih kuharskih mojstrov za sodelovanje na Odprti kuhni. Vrhunska hrana in pijača sta tako dostopni najširšemu krogu ljudi – domačinom, za katere je prijetno druženje na Pogačarjevem trgu postalo slasten uvod v konec tedna, in turistom, s čimer se Ljubljana in Slovenija odločno pozicionirata kot vrhunski kulinarični destinaciji.«

Alma Kochavy, vodja projekta Odprta kuhna, ob tem poudarja, da je prav kakovost ponudbe, ki kombinira izjemne kulinarične kreacije in vrhunsko pripravljene klasike ulične prehrane, tista, po kateri se Odprta kuhna razlikuje od podobnih projektov doma in po svetu. S tem se strinja tudi Ana Roš, ki so jo v začetku letošnjega leta razglasili za najboljšo kuharsko mojstrico 2017, ki je tik pred začetkom nove sezone dejala: »Odprta kuhna je izjemen projekt, ki daje možnost slovenski kuhinji in kuharjem, da se kreativno izrazijo tudi v bolj sproščenem vzdušju tako imenovane 'street food' tržnice, konceptu, ki je priljubljen predvsem v azijskem delu sveta. Zabavno, poučno in predvsem tako drugačno od vsakdanjega ljubljanskega vrveža.«

Karim Merdjadi, znan po čudovitih slaščicah ter seveda televizijskih oddajah MasterChef in Gostilna išče šefa, je Odprto kuhno poimenoval kar kulinarični Babilon: »Na Odprti kuhni lahko na enem mestu okušamo dobrote iz vseh petih celin in projekt nedvomno pušča velik pečat na slovenski kulinarični sceni. Je velika priložnost za ponudnike, da predstavijo svojo kulinariko in dobijo takojšen odziv obiskovalca. Odprta kuhna je naredila revolucijo v dojemanju ulične prehrane v Sloveniji. Izkazalo se je, da je ulična prehrana lahko visoko kulinarično doživetje, v katerem lahko uživamo tudi v kratkih hlačah in natikačih. Cenim trud, ki ga ekipa Odprte kuhne vlaga v ta projekt in njihovo skrb za ponudnike. Vse poteka zelo profesionalno in hkrati zelo domače, kot da smo ena velika družina. Zato so nam manjkala naša petkova druženja in komaj čakamo novo sezono

Družabni element pa izpostavlja tudi redni obiskovalec Bine Volčič iz bistroja Monstera, ki ga širša javnost pozna iz šova Gostilna išče šefa: »Odprta kuhna je popestrila ljubljansko kulinarično sceno, na enem mestu je združila svetovne kuhinje in top šefe. Je super projekt na visokem organizacijskem nivoju! In všeč mi je, da se vsak petek na Pogačarjevem trgu srečam s kolegi gostinci, ki jih sicer čez leto ne vidim pogosto.«

Seznam ponudnikov, ki so že potrdili sodelovanje na Odprti kuhni, je letos resnično neverjeten in na njem je v tem trenutku 75 ponudnikov. »Seveda na Pogačarjev trg ne moremo spraviti vseh naenkrat, pa tudi vsi ponudniki zaradi drugih obveznosti ne morejo sodelovati prav vsak petek. Ponudba bo tako vsakič nekoliko drugačna, vsak petek pa bo obsegala približno 50 ponudnikov,« je pojasnila Alma Kochavy. Tako bo na Odprti kuhni tudi letos zagotovo poskrbljeno za prav vse okuse in načine prehranjevanja, vse informacije pa so ljubiteljem Odprte kuhne kot vedno na voljo na spletni strani www.odprtakuhna.si in na Facebook strani projekta.
Morda te zanima tudi:

Tedenski numeroskop: Ljubezen do sebe ni zavrnitev drugih

Izračunajte si svoje število in preberite, kaj vam v te...

Tedenski numeroskop: Le vi ste vi!

Izračunajte si svoje število in preberite, kaj vam v te...

Tedenski numeroskop: Živite svoj največji potencial

Izračunajte si svoje število in preberite, kaj vam v te...

V Cityparku pomlad pozdravljajo z veličastnimi japonskimi češnjami

Topli sončni dnevi nas vodijo vsak dan bližje pomladi.

Tedenski numeroskop: Nehajmo loviti svoj rep

Izračunajte si svoje število in preberite, kaj vam v te...

V šovu Kdo si ti? so se pod maskami skrivali Rok Ferengja, Emkej in Neisha

Tretji del šova Kdo si ti? Zvezde pod masko je znova na...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.