Odprta kuhna z noro ponudbo

Aktualno > Dogodki | piše: Odprta kuhna | 21.3.2017
Najboljši slovenski kuharski mojstri bodo ta petek, 24. marca, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani zakuhali začetek že 5. sezone Odprte kuhne.
Ekipa OK z Ano Roš in Valterjem Kramarjem
Ekipa OK z Ano Roš in Valterjem Kramarjem
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Naša najbolj priljubljena kulinarična tržnica bo potekala vsak petek, in sicer marca, aprila, maja in oktobra med 10. in 21. uro, od junija do septembra pa med 10. in 22. uro. Organizacijska ekipa je zadnje mesece preživela v intenzivnih dogovorih s ponudniki, katerih rezultat bo resnično vrhunska izkušnja slovenske kulinarke v prestolnici. Starim znancem se bodo letos, med drugimi, pridružili Urška Dvoraček in Luka Nagode iz Lude, Jorg Zupan iz Ateljeja, Marko Gorela iz Istrian Tapas, Marko Ručman iz restavracije Altroké in še mnogi drugi.

»Slovenija je vrhunska kulinarična destinacija, pa ne samo zaradi vrhunskih kuharjev, ampak tudi zaradi Odprte kuhne.« je pred začetkom nove sezone kratko in jedrnato povzel starosta slovenske vrhunske kulinarike Janez Bratovž iz JB Restavracije, direktor Odprte kuhne Lior Kochavy pa dodaja: »Presrečni smo zaradi odziva in pripravljenosti najboljših slovenskih kuharskih mojstrov za sodelovanje na Odprti kuhni. Vrhunska hrana in pijača sta tako dostopni najširšemu krogu ljudi – domačinom, za katere je prijetno druženje na Pogačarjevem trgu postalo slasten uvod v konec tedna, in turistom, s čimer se Ljubljana in Slovenija odločno pozicionirata kot vrhunski kulinarični destinaciji.«

Alma Kochavy, vodja projekta Odprta kuhna, ob tem poudarja, da je prav kakovost ponudbe, ki kombinira izjemne kulinarične kreacije in vrhunsko pripravljene klasike ulične prehrane, tista, po kateri se Odprta kuhna razlikuje od podobnih projektov doma in po svetu. S tem se strinja tudi Ana Roš, ki so jo v začetku letošnjega leta razglasili za najboljšo kuharsko mojstrico 2017, ki je tik pred začetkom nove sezone dejala: »Odprta kuhna je izjemen projekt, ki daje možnost slovenski kuhinji in kuharjem, da se kreativno izrazijo tudi v bolj sproščenem vzdušju tako imenovane 'street food' tržnice, konceptu, ki je priljubljen predvsem v azijskem delu sveta. Zabavno, poučno in predvsem tako drugačno od vsakdanjega ljubljanskega vrveža.«

Karim Merdjadi, znan po čudovitih slaščicah ter seveda televizijskih oddajah MasterChef in Gostilna išče šefa, je Odprto kuhno poimenoval kar kulinarični Babilon: »Na Odprti kuhni lahko na enem mestu okušamo dobrote iz vseh petih celin in projekt nedvomno pušča velik pečat na slovenski kulinarični sceni. Je velika priložnost za ponudnike, da predstavijo svojo kulinariko in dobijo takojšen odziv obiskovalca. Odprta kuhna je naredila revolucijo v dojemanju ulične prehrane v Sloveniji. Izkazalo se je, da je ulična prehrana lahko visoko kulinarično doživetje, v katerem lahko uživamo tudi v kratkih hlačah in natikačih. Cenim trud, ki ga ekipa Odprte kuhne vlaga v ta projekt in njihovo skrb za ponudnike. Vse poteka zelo profesionalno in hkrati zelo domače, kot da smo ena velika družina. Zato so nam manjkala naša petkova druženja in komaj čakamo novo sezono

Družabni element pa izpostavlja tudi redni obiskovalec Bine Volčič iz bistroja Monstera, ki ga širša javnost pozna iz šova Gostilna išče šefa: »Odprta kuhna je popestrila ljubljansko kulinarično sceno, na enem mestu je združila svetovne kuhinje in top šefe. Je super projekt na visokem organizacijskem nivoju! In všeč mi je, da se vsak petek na Pogačarjevem trgu srečam s kolegi gostinci, ki jih sicer čez leto ne vidim pogosto.«

Seznam ponudnikov, ki so že potrdili sodelovanje na Odprti kuhni, je letos resnično neverjeten in na njem je v tem trenutku 75 ponudnikov. »Seveda na Pogačarjev trg ne moremo spraviti vseh naenkrat, pa tudi vsi ponudniki zaradi drugih obveznosti ne morejo sodelovati prav vsak petek. Ponudba bo tako vsakič nekoliko drugačna, vsak petek pa bo obsegala približno 50 ponudnikov,« je pojasnila Alma Kochavy. Tako bo na Odprti kuhni tudi letos zagotovo poskrbljeno za prav vse okuse in načine prehranjevanja, vse informacije pa so ljubiteljem Odprte kuhne kot vedno na voljo na spletni strani www.odprtakuhna.si in na Facebook strani projekta.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako varno nakupovati na spletu?

Spet je tu november, mesec nakupovalne mrzlice, velikih...

Iščete spletno romanco? Kako varno na spletni zmenek?

Varni na internetu so pripravili nekaj navodil, kako va...

Intervju s trenerko spomina: "Ukrepati, ko so že nastopile težave, je malo pozno"

Z Jasmino Lambergar, certificirano trenerko spomina, ki...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2025

Med prebivalci Slovenije se močno povečuje delež posame...

Pojmovnik spletne varnosti: Kaj je URL naslov in kaj je domena spletne strani?

Ko uporabljate internet, pogosto vtipkate spletne naslo...

Neuroth predstavil lastno blagovno znamko slušnih aparatov Viennatone

Podjetje Neuroth, ki v Sloveniji v 17. Neurothovih sluš...

Kdo prejme Mojaleta darila?

Tudi v marcu se vas je veliko prijavilo v program Mojal...

Dan soseda: Skodelica kave, nasmeh in pogovor – danes je pravi dan za to

Vsako leto 7. aprila praznujemo Dan soseda – dan, namen...

Pomoč na domu se spreminja: manj javnih, več zasebnih izvajalcev

V Sloveniji vse več starejših potrebuje pomoč na domu, ...

Sprostitev in ravnovesje v zrelih letih: Kako najti notranji mir v podjetništvu

Podjetništvo v zrelih letih prinaša številne prednosti ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.