Iz Jožičine kuhinje: Zabavni trikotniki

To je recept, ki bo navdušil vas, vašo družino, prijatelje. Hitro, enostavno in zelo okusno, primerno za vsako priložnost.
Okusni trikotniki (foto: Jožica Ostrožnik)
Okusni trikotniki (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Vas bo obiskala družba? Otroci praznujejo rojstni dan?
Ali preprosto nimate ideje za večerjo? Vam pomagam s temle receptom.
Potrebovali boste vsega skupaj 35 minut in uživali boste vi in vsi okrog vas.

Potrebujete (za 4 osebe):

12 rezin toast kruha
1 dcl kisle smetane
1 jajce
15 dkg kuhanega pršuta, (šunke, šunkarice...) - zrezati na drobne kocke
2 žlici majoneze
4 kisle kumarice - zrezati na drobne kocke
5 dkg sira (naribati na drobno)
2 tanki rezinci masla (ni pa nujno)
sesekljan petršilj (nastrižen drobnjak, natrgano baziliko...)
po potrebi sol in poper, malo vegete,ampak res malo.

Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Jagode v čokoladi

Preden pričnete delati, vklopite pečico na 180 stopinj.

Rezine toasta položiti eno do druge v nizek pekač, ki ga ni potrebno mastiti.

Vse ostale sestavine zamešati v nadev, ki se med seboj lepo povezuje.

Nadev razdeliti po 1 žlico na vsako rezino toasta, nato enakomerno razmazati po vsej površini.

Do tu imate 10 minut dela.

Pekač le še potisnite v vročo navadno pečico in pecite 25 minut.

Opečene toast rezine diagonalno prerežite iz kota v kot, da dobite trikotnike, ki so fino hrustljavi spodaj, zgoraj pa sočni in okusni.
Naj se 'party' prične.

Čisto na tiho vam prišepnem, zraven se poda kozarček tistega iz hmelja.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Vonj po domačem kruhu – odslej tudi dvojno pakiranje kvasa Fala

Ni lepšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki napolni do...

3 ideje za doma izdelana darila za valentinovo, s katerimi lahko obdarite svoje najdražje

Valentinovo je priložnost, da svojim najdražjim pokažet...

Obudite nostalgične spomine z vsakim grižljajem Kekčevega kruha

Predstavljajte si kruh, ki združuje slovensko tradicijo...

Iz Jožičine kuhinje: Zagrebške kremšnite s čokolado

Kdor ima rad sladko, nima nikoli dovolj. Jaz sem že ena...

Po praznikih do zdrave telesne teže: najboljša živila za hujšanje v januarju

Po prazničnih pojedinah, sladkih dobrotah in obilici hr...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Poskrbite za svoje oči: Kako upočasniti poslabševanje vida

Oko ima razvito lastno zaščito proti poškodbam, povzroč...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je ideja za odlično kosilo

Ne veste, kaj bi pripravili za kosilo? Tu je ideja za ...

4 najmočnejša protibolečinska zelišča iz ljudske medicine

Saj poznate tisti rek „za vsako bolezen rož'ca raste“? ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.