Vas bo obiskala družba? Otroci praznujejo rojstni dan?
Ali preprosto nimate ideje za večerjo? Vam pomagam s temle receptom.
Potrebovali boste vsega skupaj 35 minut in uživali boste vi in vsi okrog vas.
Potrebujete (za 4 osebe):
12 rezin toast kruha
1 dcl kisle smetane
1 jajce
15 dkg kuhanega pršuta, (šunke, šunkarice...) - zrezati na drobne kocke
2 žlici majoneze
4 kisle kumarice - zrezati na drobne kocke
5 dkg sira (naribati na drobno)
2 tanki rezinci masla (ni pa nujno)
sesekljan petršilj (nastrižen drobnjak, natrgano baziliko...)
po potrebi sol in poper, malo vegete,ampak res malo.
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Jagode v čokoladi
Preden pričnete delati, vklopite pečico na 180 stopinj.
Rezine toasta položiti eno do druge v nizek pekač, ki ga ni potrebno mastiti.
Vse ostale sestavine zamešati v nadev, ki se med seboj lepo povezuje.
Nadev razdeliti po 1 žlico na vsako rezino toasta, nato enakomerno razmazati po vsej površini.
Do tu imate 10 minut dela.
Pekač le še potisnite v vročo navadno pečico in pecite 25 minut.
Opečene toast rezine diagonalno prerežite iz kota v kot, da dobite trikotnike, ki so fino hrustljavi spodaj, zgoraj pa sočni in okusni.
Naj se 'party' prične.
Čisto na tiho vam prišepnem, zraven se poda kozarček tistega iz hmelja.
Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.