Orehova potica z rozinami

Moj čas > Kulinarika in recepti | piše: Fala | 31.3.2017
Pred vrati so prazniki, presenetite svoje domače in prijatelje s slastno orehovo potico.
Orehova potica z rozinami (foto: Fala)
Orehova potica z rozinami (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Testo:
½ kocke kvasa Fala
2 dl mleka
48 dag moke
10 dag kisle smetane
10 dag masla
4 dag sladkorja
2 rumenjaka
1,5 male žličke soli

Nadev:
40 dag orehov
15 dag sladkorja
2 dl mleka
2 beljaka
1 žlica mlete kave
sok polovice limone
lupinica cele limone
10 dag rozin
jajce za premaz

Priprava:
Kvas Fala in sladkor raztopimo v toplem mleku. V posodo odmerimo sol, moko, kislo smetano, dodamo rumenjake in zamesimo kvašeno testo. Med mešanjem dodajamo na lističe narezano maslo. Ko so sestavine res dobro povezane med seboj in je testo gladko, posodo pokrijemo in damo testo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Mlete orehe zmešamo s kavo in polovico sladkorja ter jih poparimo z vrelim mlekom ter dobro premešamo. Beljaka stepemo v trd sneg ob postopnem dodajanju preostalega sladkorja. V mlačen nadev vmešamo limonin sok, lupinico in sneg.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Nato testo razvaljamo, ga premažemo z nadevom, posujemo rozine in tesno zvijemo v zavitek. Tega položimo v pomaščen model in damo na toplo vzhajati.

Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, na več mestih prebodemo in prestavimo v vročo pečico. Potico pečemo približno eno uro pri 180 °C. Po potrebi jo pokrijemo, da bi se na vrhu ne zapekla preveč. Ko jo pokrijemo, moramo na foliji narediti na sredini luknjo, da bo zrak lahko krožil skozi odprtino modela. Sicer lahko ostane na sredini potica premalo pečena.

Težavnost: srednje
Čas priprave: 50 minut

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Igrajte igrico spomin in osvojite lepe nagrade. Kliknite tukaj!
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Pita s sirom - burek

Iz Jožičine kuhinje je tokrat pridišalo po pravem in sl...

Iz Jožičine kuhinje: Maslene kristalne rožice

Pred vrati so prazniki, december je mesec, ko se družin...

Iz Jožičine kuhinje: Gosenice

Tokrat je Jožica spekla okusne in hrustljave gosenice. ...

Iz Jožičine kuhinje: Okusna in hitra nedeljska sladica

Pokukali smo v Jožičino kuhinjo, kjer tokrat diši po ze...

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...

Iz Jožičine kuhinje: Hitre kremne rezine

Jožica tokrat predstavlja recept za slastne kremne rezi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.