Počitniški recept: Hokaido bučke

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 26.10.2020
Počitnice so tu, bliža se tudi noč čarovnic. Idealen čas, da skupaj z vnuki zavihate rokave in se lotite okusnih hokaido bučk.
Hokaido bučke (foto: Fala)
Hokaido bučke (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
1 kocka svežega ali 1 vrečka suhega kvasa Fala
Pol vrečke kislega testa Fala
750 g moke
250 g mleka
130 g kisle smetane
90 g masla
70 g sladkorja
4 rumenjaki
2 žlici pečene hokaido buče
1,5 male žličke soli

jajce za premaz

Kvas Fala raztopimo v polovici toplega mleka in ga prilijemo k moki. Moki primešamo kislo testo Fala, prilijemo raztopljeni kvas, dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo nekaj minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

Po tri vrvice med seboj na sredini zavozlamo skupaj in jih položimo na pult, tako da so vse vrvice razprte. Za vsako bučko bomo rabili en komplet, torej približno 10, če bomo delali manjše bučke.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na približno 80 g – 100 g težke kose, ki jih oblikujemo v kroglice (kot bombetke ali krofe). Oblikovano kroglico položimo na prepleten komplet vrvic. Vrvice nato zavežemo brez zategovanja na vrhu kroglice – bučke, te pa zložimo na pekač z drugim vozlom na dnu pekača. Med vzhajanjem bodo nastale zareze, značilne za bučo.

Vzhajane bučke premažemo s stepenim jajcem, namestimo peclje (lahko uporabimo delček dateljna, oreha, izrezano jabolko, kandirane rezine pomaranče) in jih prestavimo v vročo pečico.
Pečemo jih slabe pol ure pri 180°C. Ko so pečene, previdno porežemo vrvice na mestu obeh vozlov in jih odstranimo.

 

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Osvežilna testeninska solata

Solata je primerna za vse, ki imajo radi testenine in z...

Iz Jožičine kuhinje: Enostavna tortica, ki se topi v ustih

Namig za slaščico, ki jo lahko postrežete po kosilu med...

Takšna je kuhinja po meri vnukov

Preverite sedem praktičnih nasvetov, da bo vaša kuhinja...

Iz Jožičine kuhinje: Polpeti iz bučk

Prihaja sezona bučk, iz njih lahko pripravite zelo okus...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Bezeg bo kmalu zacvetel, iz cvetov pa lahko pripravite ...

Iz Jožičine kuhinje: Krepčilna šmornova juha

Ta juha lepo pomiri razdražen želodec.Podobna je prežga...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.