Mati in hči tako tudi pogosto obiščeta Europarkovo ekološko tržnico, kjer kupujeta stvari, ki jih doma ne pridelata - mlečne izdelke, jajca, meso in žita.
»Tržnica je odlična alternativa za tiste, ki doma nimajo vrta, a še vedno želijo poskrbeti za svoje zdravje in spodbujati lokalno kmetijstvo«, pravita. Metka in Tina tudi z veseljem delita svoje znanje, zato vodita delavnice za odrasle in otroke o vrtnarjenju, domači kozmetiki in kuhanju iz zdravih sestavin.
Domači čokoladni sladoled
Za osvežitev v poletnih dneh sta Metka in Tina pripravili prav poseben recept za domači čokoladni sladoled.
Potrebujete:
100 g temne čokolade
žlica presnega kakava
50–70 g sladila (trsni ali kokosov sladkor, datljeva pasta, yacon, mesquite, lucuma)
200 ml sladke smetane
200 g jogurta ali skute
Čokolado raztopite v delu smetane in ohladite. Dodate vse ostale sestavine in zmes vlijete v posodo aparata. Počakate, da se krema zgosti in sladoled je gotov. Če pa ste pravi čokoholiki, lahko tik pred koncem dodate še nekaj grobo narezane čokolade ali žlico lešnikovega namaza.