KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj starega kruha. Če se to dogaja tudi vam, predlagam, da naredite okusne polpete po tem receptu.
Polpeti v paradižnikovi omaki. (foto: OblizniPrste.si)
Polpeti v paradižnikovi omaki. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Polpeti v paradižnikovi omaki – sestavine:
3 večje čebule
1 sveže jajce
500 g govejega mletega mesa
500 g mešanega mletega mesa
2,5 dl paradižnikove mezge
4 narezane rezine starega kruha (ali 7-8 jedilnih žlic kruhovih drobtin)
olje
sol
poper
1 goveja kocka za juho

Polpeti v paradižnikovi omaki – postopek:
Polpeti
V večjo skledo zdrobimo kruh na čim manjše kose, dodamo mešano in goveje meso,1 celo jajce, sol in poper po okusu. Sestavine gnetemo tako, kot bi delali testo. Ko so sestavine lepo povezane oblikujemo polpete.

V gobji posodi na segretem olju, pražimo oblikovane polpete najprej eno, nato še drugo stran.

Ko so polpeti gotovi jih prestavimo iz posode na krožnik.

Paradižnikova omaka
V posodo, v kateri smo popekli polpete, damo na drobno narezano čebulo in nadaljujemo z praženjem.

Dodamo paradižnikovo mezgo, govejo kocko in zalijemo s 6 dl vode. Premešamo sestavine, dodamo pražene polpete in kuhamo 30 minut.

Proti koncu kuhanja dodamo še sol in poper po okusu.

Kosilo je gotovo.

Še več okusnih idej najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.