Polpeti v paradižnikovi omaki – sestavine: 3 večje čebule
1 sveže jajce
500 g govejega mletega mesa
500 g mešanega mletega mesa
2,5 dl paradižnikove mezge
4 narezane rezine starega kruha (ali 7-8 jedilnih žlic kruhovih drobtin)
olje
sol
poper
1 goveja kocka za juho
Polpeti v paradižnikovi omaki – postopek: Polpeti V večjo skledo zdrobimo kruh na čim manjše kose, dodamo mešano in goveje meso,1 celo jajce, sol in poper po okusu. Sestavine gnetemo tako, kot bi delali testo. Ko so sestavine lepo povezane oblikujemo polpete.
V gobji posodi na segretem olju, pražimo oblikovane polpete najprej eno, nato še drugo stran.
Ko so polpeti gotovi jih prestavimo iz posode na krožnik.
Paradižnikova omaka V posodo, v kateri smo popekli polpete, damo na drobno narezano čebulo in nadaljujemo z praženjem.
Dodamo paradižnikovo mezgo, govejo kocko in zalijemo s 6 dl vode. Premešamo sestavine, dodamo pražene polpete in kuhamo 30 minut.
Proti koncu kuhanja dodamo še sol in poper po okusu.
Kosilo je gotovo.
Še več okusnih idej najdete tukaj.