Praznični recept: Hokaido potica s kostanjem in orehi

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 14.12.2021
Pred nami so prazniki, popestrimo jih lahko tudi z malce drugačno in zelo okusno potico. V prispevku najdete recept.
Hokaido potica s kostanjem in orehi (Foto: Fala)
Hokaido potica s kostanjem in orehi (Foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala
600 g bele moke
150 g koruzne moke
160 g masla
150 g kisle smetane
150 g mleka
120 g pečene buče
70 g sladkorja
4 rumenjake
3 žlice ruma
2 mali žlički soli

Nadev:
550 g maronov/kostanja (olupljenega)
200 g mletih orehov
180 g sladkorja
4 beljaki
1 jajce
sok in lupinica limone
1 jajce za premaz

Moki primešamo v mleku raztopljen kvas Fala, dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Med počasnim mešanjem počasi dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti. Ko je testo gladko in se ne trga med prsti, če ga poskušamo razvleči, ga pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Kostanj brez kožice pretlačimo z vilicami, mu primešamo orehe, beljake (ne sneg!) in ostale sestavine.

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Zatem testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Tega položimo v pomaščen model in pustimo vzhajati.

Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo slabo uro pri 175 °C.

Pečeno potico vzamemo iz pečice, jo pustimo nekaj minut v modelu, nato jo obrnemo iz modela na krožnik in ohladimo do konca.

 

Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2022: Fala Slonček vabi k peki kruha

Letos bomo ponovno izbirali najboljši kruh v treh kateg...

To lahko storite z začimbami, ki jim je potekel rok uporabe

Če uživate v kuhanji in radi pripravljate bogate ter ok...

Ali je namakanje sadja v sodo bikarbono res učinkovito pri odstranjevanju pesticidov?

Nekateri trdijo, da namakanje sadja v sodi bikarboni za...

Sklenite premirje z glivico kandido

Preverite, kako se preveč razširjene kandide lotiti bre...

Shujševalni recept: Začinjeni losos po maroško

Tale okusna ribja jed vam bo pomagala pri hujšanju, pol...

Pripravite ozimnico brez konzervansov!

Sedaj je pravi čas, da pripravite ozimnico za hladnejše...

Iz Jožičine kuhinje: Korenčkovi keksi

Iz Jožičine kuhinje prihaja enostaven recept za peko ok...

KUHALNICA: Korenčkov gosti sok

Doma narejen gosti sok iz korenčka je naravnost božansk...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

Z rednim pitjem kave do manj težav v postelji

Moški, ki dnevno popije dve skodelici črne kave, ima ma...

Odlična sladica: Enostavno, slastno in iz le treh sestavin!

Za to okusno sladico boste potrebovali le nekaj minut č...

Zeliščni sirupi in marmelade iz babičine kuhinje

Cvetovi, korenine in listi s travnikov so lahko odlično...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2022 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.