Praznični recept: Hokaido potica s kostanjem in orehi

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 30.10.2020
Pred nami so prazniki, popestrimo jih lahko tudi z malce drugačno in zelo okusno potico. V prispevku najdete recept.
Hokaido potica s kostanjem in orehi (foto: Fala)
Hokaido potica s kostanjem in orehi (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala
600 g bele moke
150 g koruzne moke
160 g masla
150 g kisle smetane
150 g mleka
120 g pečene buče
70 g sladkorja
4 rumenjake
3 žlice ruma
2 mali žlički soli

Nadev:
550 g maronov/kostanja (olupljenega)
200 g mletih orehov
180 g sladkorja
4 beljaki
1 jajce
sok in lupinica limone
1 jajce za premaz

Moki primešamo v mleku raztopljen kvas Fala, dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Med počasnim mešanjem počasi dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti. Ko je testo gladko in se ne trga med prsti, če ga poskušamo razvleči, ga pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Kostanj brez kožice pretlačimo z vilicami, mu primešamo orehe, beljake (ne sneg!) in ostale sestavine.

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Zatem testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Tega položimo v pomaščen model in pustimo vzhajati.

Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jo slabo uro pri 175 °C.

Pečeno potico vzamemo iz pečice, jo pustimo nekaj minut v modelu, nato jo obrnemo iz modela na krožnik in ohladimo do konca.

 

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

IZ Jožičine kuhinje: Jožičine kremšnite

Iz Jožičine kuhinje prihaja zelo preprost recept za kre...

Iz Jožičine kuhinje: Kruh brez gnetenja

Preberite recept za kruh brez gnetenja. Enostaven, zelo...

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Počitniški recept: Hokaido bučke

Počitnice so tu, bliža se tudi noč čarovnic. Idealen ča...

Iz Jožičine kuhinje: Okusna in preprosta jabolčna pita

V prispevku boste našli recept za zelo okusno in prilju...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.