Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na praznično pogrnjeni mizi. Tu je recept. Okusno. Enostavno. Hitro.
SLIKA JE SIMBOLIČNA (Foto: Freepik.com)
SLIKA JE SIMBOLIČNA (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za približno 40 slastnih piškotkov, potrebujemo naslednje sestavine:

250 gramov sladkorja v prahu
1 jajce
3 rumenjake
250 gramov moke
1 žlica zdrobljenega ingverja ( lahko uporabimo tudi svežo ingverjevo korenino)
maslo za pekač

Sladkor v prahu, rumenjake in jajce, mešamo na vodni kopeli. Mešamo toliko časa, da dobimo gosto maso. Nato lonec umaknemo z ognja in med stalni mešanjem maso ohladimo. Ko je masa ohlajena, vanjo vmešamo moko z ingverjem in čim hitreje obdelamo.

Testo na pomokani mizi razvaljamo približno 1/2 cm debelo in z modelčkom za pecivo izrežemo piškote. Približno eno uro jih pustimo na namaščenem pekaču, nato jih 15 minut pečemo pri 180 stopinjah C, dokler niso svetlo rumeno zapečeni. Še vroče pecivo previdno vzamemo iz pekača, ter ga za nekaj dni shranimo, saj so sveže pečeni ingverjevi piškoti zelo trdi.

PREBERITE TUDI: Božična peka: Praznični sadni kruh

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Ingverjevi piškoti Božična peka Recepti jedi
Morda te zanima tudi:

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.