Za približno 40 slastnih piškotkov, potrebujemo naslednje sestavine:
250 gramov sladkorja v prahu
1 jajce
3 rumenjake
250 gramov moke
1 žlica zdrobljenega ingverja ( lahko uporabimo tudi svežo ingverjevo korenino)
maslo za pekač
Sladkor v prahu, rumenjake in jajce, mešamo na vodni kopeli. Mešamo toliko časa, da dobimo gosto maso. Nato lonec umaknemo z ognja in med stalni mešanjem maso ohladimo. Ko je masa ohlajena, vanjo vmešamo moko z ingverjem in čim hitreje obdelamo.
Testo na pomokani mizi razvaljamo približno 1/2 cm debelo in z modelčkom za pecivo izrežemo piškote. Približno eno uro jih pustimo na namaščenem pekaču, nato jih 15 minut pečemo pri 180 stopinjah C, dokler niso svetlo rumeno zapečeni. Še vroče pecivo previdno vzamemo iz pekača, ter ga za nekaj dni shranimo, saj so sveže pečeni ingverjevi piškoti zelo trdi.
PREBERITE TUDI: Božična peka: Praznični sadni kruh
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.