Sestavine:
1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala
1 vrečka kislega testa Fala
800 g bele moke
300 g mleka
180 g jogurta
70 g sladkorja
110 g masla
3 rumenjaki
2 mali žlički soli
Nadev:
700 g jabolk
400 g mletih rožičev
100 g skyr jogurta
150 g sladkorja
100 g mleka
20 g masla
cimet
5 žlic lešnikovega namaza z mletimi lešniki
2 žlici arašidovega masla
2 žlici namaza Speculaas
3 žlice ruma
3 beljaki
1 jajce
nekaj lističev sveže mete
Sladki preliv:
2 žlici ruma
3 žlice svežega sirnega namaza
Približno 100 g mletega sladkorja
Kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki, ki smo ji pred tem primešali kislo testo Fala ter damo ostale sestavine brez maščobe. Zamesimo kvašeno testo; najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.
Med vzhajanjem pripravimo nadev. Jabolka dušimo na maslu, da se razpustijo in izhlapi čim več vode, proti koncu dodamo sladkor, cimet in nasekljane lističe mete. Zavremo mleko, z njim prelijemo rožiče, premešamo, dodamo vroča dušena jabolka in dobro premešamo ter damo hladiti. V mlačen nadev vmešamo beljaka, skyr jogurt (ali mascarpone) in vse ostale sestavine, da dobimo primerno mazav nadev.
Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Spočito testo razvaljamo na dolg pravokotnik, premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Zavitek po dolžini prerežemo na pol, tako da se na eni strani še drži skupaj. Nato oba kraka zavitka med seboj previdno prepletemo, tako da je prerezani del vedno na vrhu, da nastane lep vzorec nadeva in testa.
Prepleten zavitek položimo v okrogel model, pokrijemo in pustimo vzhajati.
Vzhajano prepleteno potico premažemo z jajcem in prestavimo v vročo pečico. Potico jo 45 minut na 180°C - 200 °C, da se lepo obarva. Ohlajeno potico prelijemo s sladkim prelivom. Pripravimo ga tako, da sirni namaz, sladkor in rum zmešamo skupaj, da dobimo gosto, a še tekočo zmes.